Προθεσμία μέχρι 15 Ιανουαρίου στη Μαρέβα Μητσοτάκη για διευκρινίσεις

για το Πόθεν Έσχες:

Προθεσμία μέχρι τις 15 Ιανουαρίου για να δηλώσει όλες τις μεταβολές εισοδήματος και της περιουσιακής κατάστασής της την περίοδο 2006-2015 έχει η Μαρέβα Μητσοτάκη μετά τη διαπίστωση ότι δεν δήλωσε την offshore που είχε στην κατοχή της στα νησιά Κεϊμάν.

Το θέμα των περαιτέρω στοιχείων που έχουν ζητηθεί από την κυρία Μητσοτάκη απασχόλησε σήμερα την επιτροπή Πόθεν Έσχες σε συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών. Σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή αποφάσισε ότι ορθώς έχουν ζητηθεί συμπληρωματικά στοιχεία από την κυρία Μητσοτάκη μετά από σχετική πρωτοβουλία ορκωτού λογιστή που έλεγξε την κοινή δήλωση Πόθεν Έσχες της με το σύζυγο της Κυριάκο Μητσοτάκη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η κυρία Μητσοτάκη οφείλει να καταθέσει συμπληρωματικά στοιχεία για τα παρελθόντα έτη μέχρι την προθεσμία της 15Ιανουαρίου που έχει δοθεί σε όλους τους υπόχρεους για τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του 2017 (εισοδήματα 2016).

Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυρία Μητσοτάκη έστειλε επιστολή στην επιτροπή Πόθεν Έσχες με την οποία διερωτάται γιατί θα έπρεπε να δηλώσει την κατοχή της offshore και σημειώνει ότι η εταιρεία ήταν ανενεργή καθώς είχε δοθεί ήδη εντολή διαγραφής, όπως ισχυρίζεται, από το 2012. Στη συζήτηση της επιτροπής Πόθεν Έσχες παρενέβη και ο εκπρόσωπος της ΝΔ και Γραμματέας της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας, Κώστας Τσιάρας, ο οποίος κατήγγειλε τη συμπολίτευση για διαρροές προς τον Τύπο από τις συνεδριάσεις της Επιτροπής.

Διαβάστε επίσης