Πήγε βόλτα με το παιδί του πριν ξεκληρίσει την οικογένεια του ο μακελάρης Αστυνομικός - Επί μία ώρα σκεφτόταν να αυτοκτονήσει - Πότε είχε περάσει τεστ καταλληλότητας

Σοκ από τα ευρήματα

Ο 42χρονος Χρήστος Ζαπανιώτης  με καταγωγή κατά πληροφορίες από το χωριό Βάλτο Αιτωλοακαρνανίας, δολοφόνος τριών ατόμων και αυτόχειρας, της μεγαλύτερης οικογενειακής τραγωδιάς, των τελευταίων ετών στην Αιτωλοακαρνανία, που σημειώθηκε τη Δευτέρα στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων.

Καταγιστικές είναι οι πληροφορίες που καταγράφονται για την υπόθεση, με εκείνη που προκαλεί ανατριχίλα είναι πως ώρες πριν το στυγερό έγκλημα, ο άνδρας έβγαλε βόλτα το κοριτσάκι του ηλικίας 3 ετών. 

Εκτέλεσε εν ψυχρώ την σύζυγο και την πεθερά του. Στη συνέχεια δολοφόνησε το μικρό του κοριτσάκι, που δεν είχε καν κλείσει τα τέσσερα χρόνια ζωής. Αμέσως μετά, γονατισμένος δίπλα του, έστρεψε το όπλο πάνω του και αυτοκτόνησε.

Μαρτυρία «φωτιά» για την στιγμή των πυροβολισμών

Όσο περνούν οι ώρες, νέες πληροφορίες έρχονται στο προσκήνιο. Μια εξ αυτών και μάλιστα ιδιαίτερα σημαντική, μεταδόθηκε από το Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, στο Etv.

Η τηλεοπτική εκπομπή έχει στην διάθεσή της μια σημαντική μαρτυρία. Ενός ανθρώπου που δεν θέλησε να μιλήσει μπροστά στην κάμερα και ο οποίος άκουσε τους πυροβολισμούς, την ώρα που μέσα στο διαμέρισμα των Αγίων Αναργύρων, γράφονταν ο τραγικός επίλογος.

Όπως μετέδωσε το Live News, λοιπόν, ο άνθρωπος αυτός οδηγούσε με κατεύθυνση προς το σπίτι του. Μένει κοντά στο σημείο του μακελειού κι έτσι πάρκαρε το αυτοκίνητό του απέναντι από την μοιραία διπλοκατοικία (σ.σ. στον πρώτο όροφο ζούσε η πεθερά του δράστη και στον δεύτερο όροφο ο αστυνομικός, με την γιατρό σύζυγό του και την κορούλα τους).

Ήταν λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, 17.12.2017. Ήταν εκείνη η στιγμή που άκουσε τέσσερις με πέντε πυροβολισμούς. Τρομοκρατείται και προσπαθεί να καλυφθεί, διότι πολύ απλά δεν ξέρει τι συμβαίνει κι αν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του! Αφού βεβαιώνεται πως δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος για τον ίδιο ή για το σπίτι του που βρίσκεται κοντά, κατεβαίνει από το όχημά του και τότε ακούει άλλους δύο πυροβολισμούς.

Μια μαρτυρία που ταιριάζει με την επικρατέστερη θεωρία που έχουν οι Αρχές. Δηλαδή στο σενάριο που λέει πως ο αστυνομικός σκότωσε πρώτα σύζυγο και πεθερά και λίγη ώρα αργότερα την κόρη του, πριν αυτοκτονήσει…

Η τελευταία βόλτα για ζαχαρωτά πριν το φονικό

Την ίδια ώρα, πληροφορίες που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1, αναφέρουν πως μόλις χθες, το πρωί δηλαδή της Κυριακής, 17.12.2017, ο αστυνομικός είχε βγάλει την κορούλα του βόλτα στη γειτονιά. Την πήγε σε ένα κοντινό φούρνο, για να της πάρει γλυκά και ζαχαρωτά.

Είχαν μια ευχάριστη βόλτα και επέστρεψαν στο σπίτι, ούτως ώστε ο αστυνομικός (σ.σ. ο οποίος ήταν αρχιφύλακας της Βουλής, αποσπασμένος στην φρουρά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη) να ετοιμαστεί για την εργασία του.

Ποιος να περίμενε πως λίγες ώρες αργότερα, θα έστρεφε το υπηρεσιακό του όπλο εναντίον του παιδιού του και θα του έπαιρνε τη ζωή, αφού πρώτα θα είχε δολοφονήσει εν ψυχρώ την σύζυγο και την πεθερά του και πριν τελικά δώσει τέλος και στην δική του ζωή, συνειδητοποιώντας, ίσως, πως όλα πια για εκείνον είχαν τελειώσει…

Στο διαμέρισμα έχουν βρεθεί τουλάχιστον έξι σφαίρες. Κάποιες αναφορές κάνουν λόγο και για επτά, ενώ σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, έχουν βρεθεί οκτώ σφαίρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός φέρεται να πυροβόλησε εξ επαφής την σύζυγό του. Μάλιστα, υπάρχουν σφαίρες «καρφωμένες» και στους τοίχους. Κάτι που σημαίνει πως ίσως κυνήγησε την πεθερά του πριν καταφέρει να την σκοτώσει.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, το κοριτσάκι βρέθηκε νεκρό με μια σφαίρα στο κεφάλι στο κρεβάτι των γονιών του, ενώ ο πατέρας του βρέθηκε γονατιστός μπροστά του, όπου αυτοπυροβολήθηκε κάτω απο το σαγώνι.

Πότε είχε περάσει τέστ καταλληλότητας ο Αστυνομικός που σκότωσε την οικογένειά του και αυτοκτόνησε

Ο δράστης και αυτόχειρας ανήκε στην οργανική δύναμη της Βουλής και ήταν αποσπασμένος από το 1996 στη φρουρά του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη.

Όπως αναφέρουν πηγές της ΕΛΑΣ, προχθες ο 42χρονος ήταν με τον κ. Σημίτη και δεν είχε δείξει ότι κάτι τον απασχολούσε.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκο Πρακτορείο Ειδησεων, όσον αφορά την ψυχική κατάστασή του, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, είχε περάσει τέστ καταλληλότητας το 2011.

Πηγή με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ: newsit.gr

Διαβάστε επίσης