Δολοφονήθηκε Βρετανίδα διπλωμάτης στη Βηρυτό

εργάζονταν στην πρεσβεία

Μια βρετανίδα διπλωμάτης που εργάζοντανστην πρεσβεία του Ηνωμένου Βασιλείου στη Βηρυτό βρέθηκε νεκρή.  

Το σώμα της Rebecca Dykes βρέθηκε στην άκρη ενός αυτοκινητόδρομου τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, αλλά οι συνθήκες γύρω από το θάνατό της ήταν ασαφείς, ενώ τοπικοί αστυνομικοί εκτιμούν ότι δολοφονήθηκε.  

Η νεαρή γυναίκα πιστεύεται ότι ήταν σε πάρτι στο Gemmayze, μια περιοχή γνωστή για τη νυχτερινή διασκέδαση και εκτιμάται ότι έφυγε από εκεί γύρω στα μεσάνυχτα.  

Το σώμα της βρέθηκε χωρίς τα έγγραφα της ταυτότητάς της στην εθνική οδό Metn, η οποία οδηγεί από τη Βηρυτό στα βορειοανατολικά προάστια.

   Η ιατροδικαστική εξέταση υποδεικνύει ότι πέθανε κάπου γύρω στις 4 π.μ. το Σάββατο ενώ το BBC, αναφέρει ότι η άτυχη γυναίκα στραγγαλίστηκε.

Ο βρετανός πρεσβευτής στον Λίβανο, Hugo Shorter, έγραψε στο Twitter: Όλη η πρεσβεία είναι βαθιά συγκλονισμένη και λυπημένη από αυτά τα νέα. Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους της Becky για την τραγική τους απώλεια. Παρέχουμε προξενική υποστήριξη στην οικογένειά της και δουλεύουμε πολύ στενά με τις αρχές του Λιβάνου που διεξάγουν αστυνομικές έρευνες».  

Ένας εκπρόσωπος της οικογένειας είπε: «Είμαστε συντετριμμένοι από την απώλεια της αγαπημένης μας Rebecca. Κάνουμε ό, τι μπορούμε για να καταλάβουμε τι συνέβη. Ζητάμε από τα μέσα ενημέρωσης να σεβαστούν την ιδιωτική ζωή μας καθώς βρισκόμαστε σε αυτήν την πολύ δύσκολη περίοδο».  

Η Dykes εργάστηκε ως υπεύθυνη πολιτικής στο Τμήμα Διεθνούς Ανάπτυξης (DfID) και ως υπεύθυνη πολιτικής με την ομάδα της Λιβύης στο Υπουργείο Εξωτερικών (FCO), σύμφωνα με το LinkedIn.   Ο κλάδος πληροφόρησης των εσωτερικών δυνάμεων ασφαλείας του Λιβάνου - κυρίως το τμήμα πληροφοριών των αστυνομικών - διεξάγει την έρευνα.  

Ένας εκπρόσωπος της DfID δήλωσε: «Είναι σε εξέλιξη μια αστυνομική έρευνα και η FCO παρέχει προξενική υποστήριξη στην οικογένεια της Becky και συνεργάζεται με τις τοπικές αρχές».

Πηγή: www.lifo.gr