Δυτική Ελλάδα: Χιονιάς από τη Δευτέρα - Πτώση της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς - Ο καιρός στην Πάτρα - ΠΡΟΓΝΩΣΗ - ΧΑΡΤΕΣ

ΑΚΡΩΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ

"Πολική" εβδομάδα αναμένεται από τη Δευτέρα. Τα κύρια χαρακτηριστικά των επόμενων ημερών θα είναι η κάθετη πτώση της θερμοκρασίας από τα βορειοδυτικά προς τα νοτιοανατολικά, οι βορειάδες. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους αιτία για την επιδείνωση του καιρού, είναι ψυχρές αέριες μάζες από τα ανατολικά τμήματα της Ευρώπης, που θα περάσουν πάνω από τα Βαλκάνια.

Χιονοπτώσεις αναμένονται αύριο Δευτέρα σε ορεινές περιοχές της Δυτικής Ελλάδος,οι οποίες το απόγευμα προς βράδυ στα βορειοδυτικά θα απασχολήσουν πρόσκαιρα και ημιορεινά τμήματα. Για την Πάτρα προβλέπονται βροχές, με τον υδράργυρο να δείχνει μέγιστη θερμοκρασία 9 βαθμούς κελσίου και ελάχιστη 5 C. Οι άνεμοι θα πνέουν από Νοτιοδυτκοί - Δυτικοί εντάσεως 4-3 μποφόρ.

image_2.jpg

Η θερμοκρασία στη Δυτική Ελλάδα θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμού Κελσίου. Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι άνεμοι, αλλά γρήγορα θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ.

image.png

Για την Τρίτη, αναμένεται βελτιωμένος καιρός με λίγες νεφώσεις και αρκετά ψυχρότερες συνθήκες σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες. Στην Πάτρα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 4 βαθμούς Κελσίου.  

image_3.jpg

Για το υπόλοιπο της εβδομάδας αναμένεται πολύ κρύο. Συγκεκριμένα στην Πάτρα την Τετάρτη, η μέγιστη θερμοκρασία που θα καταγραφεί τις μεσημβρινές ώρες,  σύμφωνα με τις προβλέψεις θα είναι 7 βαθμοί Κελσίου. Την Πέμπτη, άστατος θα είναι ο καιρός, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο βροχοπτώσεων. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 6 C. Ήλιος με "δόντια" την Παρασκευή για την Αχαϊκή Πρωτεύουσα.Ο υδράργυρος θα "δείξει" 1 - 8 βαθμούς.

image_4.jpg

Δείτε ΕΔΩ την πρόγνωση για την Πάτρα

Πληροφορίες- χάρτες: Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Σύστημα Ποσειδών, weather,  forecastweather, meteo.gr

 

 

Διαβάστε επίσης