Ένταση ανάμεσα σε Καμμένο - Αναγνωστοπούλου για την εκλογή του αρχιμουφτή στην Θράκη

ΣΤΟΝ "ΑΕΡΑ" ΤΟΥ ΣΚΑΙ

Δημόσια αντιπαράθεση μεταξύ των βουλευτών της συγκυβέρνησης Σίας Αναγνωστούλου από το ΣΥΡΙΖΑ και Δημήτρη Καμμένου από τους ΑΝΕΛ, για την εκλογή του Μουφτή από τη μουσουλμανική κοινότητα της Θράκης.

Η βουλευτής Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου, σε τοποθέτησή της σχετικά με την εκλογή Μουφτή, στο ΣΚΑΪ εκανε λόγο για ένα ζήτημα που εκφράζεται στον ΣΥΡΙΖΑ εδώ και χρόνια.

Οπως ανέφερε, «αλλάζουν πράγματα στη μειονότητα, που έπρεπε να έχουν αλλάξει εδώ και χρόνια» και δήλωσε πως μετά το θέμα της Σαρίας, ανοίγει αναγκαστικά και το θέμα εκλογής του μουφτή.

Η κ. Αναγνωστοπούλου είπε ακόμη χαρακτηριστικά πως «η μειονότητα στη Θράκη εξακολουθεί να είναι στο έλεος κάποιων εθνικοφρόνων».

Την έντονη αντίδρασή του στα παραπάνω, εξέφρασε με παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της εκπομπής, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος που έκανε λόγο για απόπειρα διαχωρισμού εκκλησίας – κράτους.

«Το ζήτημα του Μουφτή είναι πολύ ευαίσθητο και θεωρώ ότι ανοίγει η κερκόπορτα για τον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας καθώς οι Μουφτείες και οι Εκκλησίες είναι Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, άρα την εκλογή και την ευθύνη την έχει γενικά το Δημόσιο. Εάν γίνει εκλογή από τη βάση τότε θα μετατραπεί σε σε ιδιωτικό (ΝΠΙΔ) και θα έχουμε άμεση επιρροή από το Προξενείο και τα εθνικιστικά κόμματα της Τουρκίας» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, με την κ. Αναγνωστοπούλου να απαντά πως αρνείται να «πάρει στα σοβαρά», όσα λέει.

Μάλιστα, κατηγόρησε τον κ. Καμμένο πως δεν στήριξε την κυβέρνηση σε πολλά κρίσιμα νομοσχέδια.

Από την πλευρά του ο κ. Καμμένος ξεκαθάρισε πως θα είναι αυστηρός με ζητήματα που αφορούν τη Θράκη και έκανε γνωστό πως ζήτησε «να γίνουν διαβουλεύσεις με όλους τους αρχηγούς και να μην έρθει το θέμα στη δημοσιότητα».

Διαβάστε επίσης