Πάτρα: Κατάμεστη η αίθουσα με ομιλητή τον Γεώργιο Ρωμανιά για τις συντάξεις χηρείας - Καταπέλτης ο πρώην Γ.Γ. του Υπουργείου Εργασίας: Από το 2015 έως σήμερα έχει αλλάξει 17 φορές ο νόμος για τις συντάξεις!- ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ

Κατάμεστη από κόσμο η αίθουσα του Μεγάρου Λόγου και Τέχνης στην Πάτρα με κεντρικό ομιλητή τον εργατολόγο - νομικό, πρώην Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας Γεώργιο Ρωμανιά.
Την εκδήλωση- ημερίδα συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α,  με φορείς και εργαζομένους της πόλης. 
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Πατρέων.
Ο κ. Ρωμανιάς με την ομιλία του αναφέρεται σε θέματα που αφορουν στις συντάξεις χηρείας, το Ασφαλιστικό και το  Συνταξιοδοτικό: Αναλύει το πώς επηρέασαν και θα συνεχίζουν να επηρεάζουν τις ζωές μας σι νόμοι 4387/16, 4472/17 και 4488/17. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με ερωτήσεις - απαντήσεις και διάλογο για τους τρόπους δράσης επί των παραπάνω νόμων.

Ο κ. Ρωμανιάς, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος στην αρχή της ομιλίας του από τα θερμά λόγια όσων των προλόγησαν, ήταν ιδιαίτερα δηκτικός απέναντι στις συνεχείς αλλαγές των νόμων οπυ αφορούν το συνταξιοδοτικό τονίζοντας ότι από το 2015 έως σήμερα έχουν γίνει 17 αλλαγές σε ό,τι αφορα τους νόμους για τις συντάξεις με κάθε νέο νομο να ακυρώνει τον προηγούμενο, στο πλαίσιο ενός πρωτοφανούς γονυπετογραφήματος. Τόνισε μάλιστα ότι ακόμη και σήμερα δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι θα γίνει με ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στην σύνταξη, καθώς τα όρια συνεχώς μετακινούνται.

ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΧΗΡΕΣ

Ο κ. Ρωμανιάς, απευθυνόμενος στις χήρες τις οποίες και κυρίς αφορά  η αποψινή του ομιλία, έφερε ως παράδειγμα παραλογισμού το εξής: Γυναίκα 52 ετών που χάνει τον άνδρα της, παίρνει σύνταξη χηρείας έως τα 55 έτη της, μετά σταματά και την ξαναπαίρνει μετά τα 67 της χρόνια!

Άν η χήρα δεν έχει συμπληρώσει τα 52 έτη, τότε την παίρνει έως τα 55 έτη και μετά δεν την ξαναπαίρνει ποτέ!

Ο κ. Ρωμανιάς τόνισε ότι είναι ψέμα ότι αυτό αποτελεί μνημονιακή δέσμευση όπως ίσχυρίζεται η κυβέρνηση, ενώ επεσήμανε ότι δεν θέλει να κατονομάσει τον νοσηρό εγκέφαλο που έφτιαξε αυτό τον νόμο, εννοώντας τον κ. Κατρούγκαλο.


Την εκδήλωση, στην οποία η είσοδος είναι ελεύθερη, συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α, η ΕΑΑΣ ν. Αχαίας, η Ένωση Γυναικών Πάτρας, η ΕΑΑΝ Δυτικής Ελλάδος, ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρέων, η ΕΑΑΑ Δυτικής Ελλάδος, η Πανελλήνιος Ομοσπονδία Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας και ο Σύνδεσμος Αποστράτων ΑΞκών Τεχνικού Σώματος.
Στηρίζουν και συμμετέχουν επίσης o Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας, Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αστυνομίας Πόλεων «Άγ. Μηνάς», ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πάτρας, το ΤΕΕ/Τμήμα Δυτικής Ελλάδας, ο Σύλλογος Ε.Τ.Ε.Π. του Πανεπιστημίου Πατρών, η Πολυτεκνική Οργάνωση Πατρών και Περιχώρων, ο Σύλλογος Τριτέκνων και ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. Αχαίας.
Χορηγός της εκδήλωσης - ημερίδας η FastTravel by Keramidas

 

 

 

Διαβάστε επίσης