Γαλλία: Σχολικό κόπηκε στα δυο - Τέσσερα νεκρά παιδιά

συγκρούστηκε με τρένο κοντά στην Περπινιάν

Εικόνες πλήρους καταστροφής, με ένα σχολικό λεωφορείο κομμένο κυριολεκτικά στα δύο, είναι αυτές από το τραγικό τροχαίο δυστύχημα που έγινε στη Γαλλία και είχε ως αποτέλεσμα τέσσερα παιδιά να χάσουν τη ζωή τους.

Το σχολικό συγκρούστηκε με τρένο κοντά στην Περπινιάν, σε ισόπεδη διάβαση, λίγο μετά την επιβίβαση των μαθητών, ηλικίας από 13 έως 17 ετών, από παρακείμενο γυμνάσιο.

Οι τραυματίες είναι τουλάχιστον είκοσι και έντεκα από αυτούς νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η εταιρεία των γαλλικών σιδηροδρόμων επικαλέστηκε μάρτυρες που ανέφεραν πως οι μπάρες είχαν κατέβει την ώρα της σύγκρουσης, αν και αυτό δεν επιβεβαιώθηκε. Αντίθετα, η γιαγιά μιας 11χρονης που τραυματίστηκε αφηγήθηκε μια πολύ διαφορετική ιστορία, πως οι μπάρες παρέμειναν υψωμένες και τα κόκκινα φώτα που ανάβουν προειδοποιητικά δεν άναψαν ποτέ. Έτσι το λεωφορείο έφτασε στη μέση της διάβασης κι εκεί το χτύπησε το τρένο.

«Ήταν πολύ σφοδρή σύγκρουση, το τρένο έμοιαζε πως πρόκειται να εκτροχιαστεί» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας σε τοπικά μέσα ενημέρωσης. Στο τρένο επέβαιναν περίπου τριάντα άτομα.

Οι οδηγοί τόσο του τρένου όσο και του λεωφορείου φέρουν μόνο ελαφρά τραύματα και η αστυνομία περιμένει να απευθύνει ερωτήματα στην οδηγό του λεωφορείου.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρντ Φιλίπ επισκέφθηκε το σημείο της τραγωδίας και δήλωσε πως η διαδικασία αναγνώρισης των θυμάτων αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολη.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του μέσω Twitter. «Όλες μου οι σκέψεις είναι στα θύματα αυτού του τρομακτικού δυστυχήματος και τις οικογένειές τους» έγραψε, μεταξύ άλλων.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ