Πρόστιμο 200 ευρώ σε ποδηλάτη που βγήκε για ορθοπεταλιές στην... Εθνική Οδό

Ηρακλείου – Χανίων

Μπορεί να μην βεβαιώνονται συχνά κλήσεις, ωστόσο η κυκλοφορία στις εθνικές οδούς απαγορεύεται εδώ και πολλά χρόνια. Έτσι την «πάτησε» ένας ποδηλάτης που κινούνταν στην εθνική οδό Ηρακλείου – Χανίων, καθώς η Τροχαία τον σταμάτησε και του βεβαίωσε πρόστιμο 200 ευρώ.

«Σπάνια θα κόψουμε τέτοιου είδους κλήση γιατί θέλουμε να είμαστε ανεκτικοί. Ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι δεν μπορεί να κινείται στις εθνικές οδούς με ποδήλατα, εκτός και αν υπάρχει συνοδεία (προπομπός) από κάποιο αυτοκίνητο» σχολίασε αστυνομικός.

Ο νόμος πάντως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στους αυτοκινητόδρομους και στις οδούς ταχείας κυκλοφορίας, οι οποίες διακρίνονται από τις ειδικές πινακίδες σήμανσης και στις οδούς εισόδου και εξόδου εξ αυτών, απαγορεύεται η κυκλοφορία πεζών, εφίππων, ζώων, ποδηλάτων, ζωηλότων οχημάτων και γενικά οχημάτων τα οποία δεν κινούνται με κινητήρα, ως και μηχανοκίνητων οχημάτων τα οποία εξ υπολογισμού ή εκ κατασκευής ή εξ άλλης αιτίας δεν μπορούν να αναπτύξουν σε οριζόντια οδό ταχύτητα μεγαλύτερη των 50 χιλιομέτρων την ώρα».

Πηγή:patris.gr