Πάτρα: Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη τρεις και... - Έκλεβαν με ειδικό σακίδιο ηλεκτρονικά είδη - Ο ρόλος των σεκιούριτι - ΦΩΤΟ

ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΣΠΕΙΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΝΩΝ

Η παρατηρητικότητα υπαλλήλων ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης, σε γνωστό πολυκατάστημα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, που δραστηριοποιείται σε πολυχώρο στην Ακτή Δυμαίων στην Πάτρα, έβαλε τέλος στην παράνομη δράση μελών σπείρας κλοπών με έδρα την Αθήνα, που είχαν απλώσει τα δίχτυα τους και στην Αχαϊκή Πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, η "επίσκεψη" τριων Γεωργιανών για να "φορτώσουν" εμπόρευμα ηλεκτρονικών συσκευών, αποδείχθηκε φαρμακερή.  Στο πρόσωπο του ενός εκ των τριών δραστών, οι σεκιουριτάδες αναγνώρισαν τα χαρακτηριστικά ατόμου, που είχαν καταγραφεί από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του καταστήματος, στο οποίο είχαν "χτυπήσει" οι δράστες δυο φορές το προηγούμενο διάστημα.

Άμέσως σήμανε συναγερμός και τα άτομα τέθηκαν υπό παρακολούθηση. Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, που κατάφεραν μετά απο καταδίωξη να συλλάβουν στο ύψος του Ιερόυ Ναού του Αγίου Ανδρέα τους δυο Γεωργιανούς που τράπηκαν σε φυγή, ενώ ο τρίτος της παρέας ακινητοποιήθηκε εντός του καταστήματος και παραδόθηκε στην Αστυνομία.

Ο ΤΡΟΠΟΣ ΔΡΑΣΗΣ:

Εισέρχονταν ως πελάτες στο κατάστημα, έφεραν σακίδιο, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24,gr, ήταν επενδεδυμένο με ειδικό μέταλλο. Η συγκεκριμένη πατέντα απέτρεπε την ενεργοποίηση του συναγερμού κατά την έξοδο τους από το κατάστημα και έτσι "έβγαζαν" τα κλοπιμαία από το εσωτερικό, χωρίς να γίνει αντιληπτή η κλοπή.

Στην κατοχή τους μάλιστα εντοπίστηκε και εργαλείο, για την απενεργοπoίηση των αντικλεπτικών που φέρουν τα προιόντα.

2.jpg

1.jpg

Από την μέχρι τώρα έρευνα, έχει προκύψει πως η σπείρα "χτυπούσε" στην Πάτρα με διαφορετική σύνθεση ατόμων. Ειδικότερα διαπιστώθηκε πως στις δυο καταγεγραμμένες κλοπές στο συγκεκριμένο πολυκατάστημα, συμμετείχε σταθερά μόνο ένα πρόσωπο, που ταξίδευε στην Αχαϊκή Πρωτεύουσα από την Αθήνα.

Από την μέχρι τώρα έρευνα προκυπτει πως οι συλληφθέντες έχουν διαπράξει κλοπές και σε κατάστημα σε περιοχές της Αττικής.

 

Μαρία Παπαγιαννακοπούλου

 

Διαβάστε επίσης