Αχαΐα: Στις κάλπες σήμερα οι Καθηγητές

6 συνολικά οι παρατάξεις

Για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου, θα προσέλθουν σήμερα Τετάρτη στις κάλπες τα μέλη της ΕΛΜΕ Αχαΐας, οι καθηγητές του νομού, με την εκλογική διαδικασία να φιλοξενείται από τις 8 το πρωί έως τις 7.30 το βράδυ, στο κτίριο του 7ου Γυμνασίου της Πάτρας και στο Εσπερινό Λύκειο στην πλατεία Βουδ.

Στην ανακοίνωσή της τονίζει μεταξύ άλλων η ΕΛΜΕ Αχαίας:

«Οι παρατάξεις που διεκδικούν την ψήφο των καθηγητών είναι η ΔΑΚΕ, η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών, το Μέτωπο Αντίστασης, η Εκπαιδευτική Παρέμβαση, η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών και η Αγωνιστική Συνεργασία.

Σημειώνουμε ότι οι αρχαιρεσίες αυτές έρχονται σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τους καθηγητές που από την επομένη ξεκινούν μία σειρά κινητοποιήσεων κατά των αποφάσεων της κυβέρνησης για την παιδεία, αρχής γενομένης από την απεργία που ήδη έχει προκηρυχθεί για την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου.»

Εξάλλου με ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών Εκπαιδευτικών του ΣΥΡΙΖΑ Αχαϊας σχετικά μετις αρχαιρεσίες στα Δ.Σ. των Α και Β ΕΛΜΕ Αχαϊας, γίνεται γνωστό πως «στις αρχαιρεσίες για ανάδειξη Διοικητικών Συμβουλίων, στην Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας την Τετάρτη 13-12-2017 και στην Β΄ΕΛΜΕ Αχαΐας την Πέμπτη 14-12-2017,  στηρίζουμε τα ψηφοδέλτια «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  (ΣΥΝ.Ε.Κ).

Καλούμε όλους τους συναδέλφους  με τη μαζική συμμετοχή τους:

Να δώσουν δύναμη στα σωματεία των καθηγητών.

Να εμποδίσουν τη δεξιά επέλαση και άλωση των

συνδικαλιστικών  οργάνων για πολιτική εκμετάλλευση,

υπέρ της συντηρητικής παλινόρθωσης.

Να ενισχύσουν την  «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΣΥΝ.Ε.Κ)  για να γίνει  η ΕΛΜΕ κύτταρο δημοκρατίας, συμμετοχής και διεκδίκησης.»

Διαβάστε επίσης