Νέα τραγωδία στον Όλυμπο με νεκρό ορειβάτη

Ο δεύτερος διασώθηκε με μώλωπες και κακώσεις

Νέα τραγωδία με ορειβάτες σημειώθηκε στον Όλυμπο το απόγευμα της Δευτέρας. Η επιχείρηση για τον εντοπισμό του 55χρονου ορειβάτη που τραυματίστηκε σοβαρά μετά από πτώση κατά τη διάρκεια αναρρίχησης στον Όλυμπο δεν είχε αίσιο τέλος.

Μετά από επιχείρηση οι διασώστες κατάφεραν να τον προσεγγίσουν σήμερα ξημερώματα στη θέση Λούκι Καλογήρου όπου είχε εγκλωβιστεί, διαπιστώνοντας πως  είχε χάσει τη ζωή του.

Η επιχείρηση γίνεται πλέον για την ανάσυρση της σορού. Να σημειωθεί πως στο σημείο επικρατούν πολύ δύσκολες συνθήκες με πάγο και χαμηλές θερμοκρασίες.

Όταν ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική, ο άνδρας δεν είχε τις αισθήσεις του, καθώς είχε τραυματιστεί στο κεφάλι από την πτώση του.

Από την άλλη αίσιο τέλος είχε η επιχείρηση για την απομάκρυνση σε ασφαλές σημείο του 37χρονου άνδρα με τον οποίο έκανε αναρρίχηση ο άτυχος 55χρονος.

Ο 37χρονος είναι τραυματισμένος ελαφρά, με μώλωπες και κακώσεις σε αρκετά σημεία του σώματός του, ενώ ακόμη δεν έχει διαπιστωθεί αν έχει κάποιο σπάσιμο.

Να σημειωθεί πως αυτή ήταν τρίτη επιχείρηση για εντοπισμό ορειβατών στον Όλυμπο από το Σάββατο. Το Σάββατο σημειώθηκε η τραγωδία με το θάνατο του 25χρονου ορειβάτη και τον τραυματισμό του φίλου του, ενώ την Κυριακή εγκλωβίστηκαν δύο ακόμη άτομα τραυματισμένα, τα οποία μεταφέρθηκαν σώα στην Κατερίνη μετά από πολύωρη προσπάθεια των ΕΜΑΚ.

Πηγή: thestival.gr

Διαβάστε επίσης