"Κοινοτικόν": Εκδήλωση για τον σύγχρονο ρόλο των τοπικών ΜΜΕ

την πεμτπη 14 δεκεμβριου
Στιγμιότυπο απο παλαιότερη εκδήλωση της παραταξης "Κοινοτικόν"

Σε ανακοινωσή της η δημοτική παράταξη "Κοινοτικόν" σημειώνει: Θα ήταν κοινότοπο να επισημάνουμε το πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν στις λειτουργίες των σύγχρονων κοινωνιών τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ), ιδιαίτερα τα μεγάλα και τα διεθνοποιημένα. Η σύνδεση, μάλιστα, της ενημέρωσης με τις διαρκείς και εν πολλοίς επαναστατικές τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα των επικοινωνιών, πολλαπλασιάζει την επίδραση των ΜΜΕ στις κοινωνίες.

Έχει ξεχωριστή σημασία, όμως, να επισημαίνουμε πόσο σπουδαίο ρόλο παίζουν και τα τοπικά ΜΜΕ στις δικές τους, μικρότερες κοινωνίες. Όχι μόνο στην ενημέρωση του κοινού και στον έλεγχο των (τοπικών και μη) εξουσιών αλλά και στην ίδια την αυτογνωσία της τοπικής κοινωνίας, τη διατήρηση της συλλογικής της μνήμης και τη χάραξη νέων προοπτικών. Σαν «Κοινοτικόν» πιστεύουμε ότι ο ρόλος αυτός μεγεθύνεται και τροποποιείται σε περιόδους καθολικής κρίσης όπως αυτή που περνάμε τα τελευταία χρόνια.

Ιδιαίτερα σε πόλεις σαν την Πάτρα, η οποία αν και η τρίτη σε μέγεθος πόλη της χώρας, δείχνει να βυθίζεται σε μια καταθλιπτική έλλειψη προοπτικής, ενώ εμείς, οι κάτοικοί της, στην καλύτερη περίπτωση, φαίνεται να αρκούμαστε στο λίγο και στο αυτονόητο, ο ρόλος των τοπικών ΜΜΕ αποκτάει μια αυτοτελή αξία.

Διερευνώντας, λοιπόν, αυτή την προοπτική, το «Κοινοτικόν» διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση, την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ, Τριών Ναυάρχων 40 (ισόγειο) με θέμα:

 

"Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τοπική κοινωνία: Τα τοπικά ΜΜΕ μπροστά στις νέες κοινωνικές και τεχνολογικές προκλήσεις."

Θα μιλήσουν οι δημοσιογράφοι: Φώτης Καλύβας, Κωνσταντίνος Μάγνης, Μιχάλης Μπαϊρακτάρης και Νατάσσα Τραγουστή.

Από το «Κοινοτικόν» θα κάνει εισαγωγή και θα συντονίσει τη συζήτηση ο Θεόδωρος Ντρίνιας, δημοτικός σύμβουλος.

Διαβάστε επίσης