Πάτρα: Απεργούν δάσκαλοι και νηπιαγωγοί στις 14 Δεκεμβρίου

συγκεντρωση το πρωι στο εργατικο κεντρο

Συμμετοχή στην απεργία της 14ης Δεκεμβρίου θα έχουν και οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί της Πάτρας. Στις 10 το πρωί θα προχωρήσουν σε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στις 14 Δεκέμβρη ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ!

Συγκέντρωση στις 10:00 π. μ. στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας

 

Δίνουμε τη δική μας απάντηση στο νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης, στο νέο συμπληρωματικό μνημόνιο της 3ης «αξιολόγησης»!

Τα ψέματα της κυβέρνησης για έξοδο απ' τα μνημόνια και για «δίκαιη» ανάπτυξη έχουν κοντά ποδάρια. Πάνω από 100 νέα «προαπαιτούμενα» συμφωνήθηκαν με τους «θεσμούς»: τσεκούρι στα οικογενειακά επιδόματα, νέες περικοπές στις συντάξεις, σαρωτικές αλλαγές στις ρυθμίσεις περί αναπηρίας, ψαλίδι στα στεγαστικά επιδόματα και στην επιδότηση των μεταφορών, επιτάχυνση της μείωσης του αφορολόγητου για τους μισθωτούς, νέα αύξηση στο χαράτσωμα των ακινήτων με αλλαγές στις τιμές ζώνης! Η δική τους "ανάπτυξη" περνάει μέσα από τις νέες αιματηρές θυσίες που μας ζητούν. Σχεδόν τρία (3) δις θα είναι τα επιπλέον αντιλαϊκά μέτρα στον φετινό προϋπολογισμό!

 

Δε θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε!

Φοβούνται την αντίδραση των εργαζομένων και την οργή του λαού. Για αυτό και φέρνουν σαν τους κλέφτες, μέσα σε τροπολογία, νομοσχέδιο για την ουσιαστική απαγόρευση των απεργιών! Θέλουν να βάλουν κάθε εμπόδιο στους νέους αγώνες που θα γεννηθούν. Με αυτή τους τη μεθόδευση ξεπέρασαν κάθε όριο πολιτικής αθλιότητας!

 

Δε θα μας έχουν συνένοχους! Θα μας βρουν μπροστά τους!

Οι αλλαγές που φέρνουν στην Εκπαίδευση τσακίζουν τα εργασιακά μας δικαιώματα και το δικαίωμα των μαθητών στη μόρφωση. Μετατρέπουν το σχολείο σε πραγματικό κάτεργο! Συγκεκριμένα:

Εξήγγειλαν ήδη τις νέες δομές της Εκπαίδευσης, τη λεγόμενη «αποκέντρωση», την κατάργηση των ενιαίων αναλυτικών προγραμμάτων, την κατηγοριοποίηση των σχολείων και τον ασφυκτικό τους έλεγχο από τα ΠΕ.Κ.Ε.Σ.
Βάζουν τα Σχολικά Συμβούλια και την «τοπική κοινωνία» να συμμετέχουν στον προγραμματισμό εκπαιδευτικού έργου της σχολικής μονάδας και επιβάλλουν με τον ίδιο τρόπο αυστηρούς εσωτερικούς κανονισμούς για την υλοποίησή του!
Επισπεύδουν την αντιδραστική τους αξιολόγηση στην Εκπαίδευση, αρχίζοντας από την «αυτοαξιολόγηση» της σχολικής μονάδας.
Συμφώνησαν με τους «θεσμούς» 30ωρη υποχρεωτική παραμονή στο σχολείο και συζητούν για αύξηση και του διδακτικού ωραρίου.
Ανοίγουν την κουβέντα για αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα.
Αρνούνται να πάρουν ξεκάθαρη θέση για την εφαρμογή 2χρονης υποχρεωτικής και Δημόσιας Προσχολικής Αγωγής και για το μη πέρασμά της  στους Δήμους.

Μόνη μας απάντηση ο αγώνας, η μαζική συμμετοχή στην απεργία!

Απεργούμε για το δικαίωμά μας σε μια ανθρώπινη ζωή,

για το σχολείο μας, για τις ζωές των παιδιών μας!

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ ΣΤΙΣ 10:00 π. μ.