Κλειστή επί 3 έτη η πόρτα του ΔΗΠΕΘΕ για τον Γεωργαλά- Σκηνοθέτησε στο Εθνικό της Χάγης, αλλά εδώ, στην πόλη του, δεν τους κάνει

Ο Δημήτρης Γεωργαλάς, ο σκηνοθέτης της παράστασης "Κάτοικος Πατρών" στο "Λιθογραφείον" που κάνει θραύση στην σεζόν που διατρέχουμε, απόφοιτος του Εθνικού θεάτρου, με δεκάδες παραστάσεις στο ενεργητικό του και συνεργασίες με σημαντικούς σκηνοθέτες, ένας δάσκαλος θεάτρου με φοβερή ενσυναίσθηση, μπορεί να σκηνοθετεί στο εθνικό της  Χάγης, αλλά όχι στο δημοτικό θέατρο της πόλης του. Η πόρτα του ΔΗΠΕΘΕ είναι εδώ και τρία χρόνια ερμητικά κλειστή για αυτόν. 

Το γεγονός, αποδεικτικό του ύφους του θεάτρου της πόλης και των,,, εκελεκτικών του επιλογών, σχολιάζει o Ηρακλής Τζαβέλλας ο οποίος πρωταγωνιστεί στην παραγωγή του "Λιθογραφείου". Γράφει συγκεκριμένα συνοδεύοντας με ένα βίντεο τον σχολιασμό του: "

...και ο άνθρωπος αυτός, Πατρινός, δεν χωράει στις παραγωγές του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας τρία χρόνια τώρα 
μιλάμε για το απόλυτο ξευτιλίκι 

αλλά ας μη μιλήσω γιατί θα προβληματιστούμε και δεν λέω για τα νέα παιδιά να εξηγούμαστε, ούτε για το άρμα Θέσπιδος, μιλάω για τις κεντρικές παραγωγές του ΔΗΠΕΘΕ ... με μερικές εξαιρέσεις.
Κάτι μούτες, κάτι γελοιαμάρες, κάτι σχολασμένοι, ούτε απ΄ έξω δεν έπρεπε να περνάνε"

Η παράσταση ΜΗΔΕΙΑ ανέβηκε στις 10,11 και 12 Νοεμβρίου 2016 στο ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Γεωργαλά. Στο ρόλο της Μήδειας η Μαριάνθη Σοντάκη.
MEDEA EYRIPIDES trailer
Trailer from the performance MEDEA at the National Theater of Hague, Netherlands.

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ