Η Ηλεία και τα Λεχαινά αποχαιρετούν τον καπετάν Πάρη Κατσούφη

την δευτερα η κηδεία

Η ξαφνική απώλεια του Καπετάν Πάρη Κατσούφη, συζύγου, πατέρα, πεθερού, παππού, αδερφού, θείου, αγαπημένου φίλου και φιλάνθρωπου προκάλεσε βαθύτατη θλίψη στην ιδιαίτερη πατρίδα του στα Λεχαινά. Ο άνθρωπος που λάτρεψε τη θάλασσα και βρέθηκε στο τιμόνι κολοσσών της κρουαζιέρας στις ΗΠΑ, όπως η Majesty και η Cunard. Η οικογένειά του επέλεξε η τελευταία του κατοικία να είναι εκεί που γεννήθηκε στα Λεχαινά. Έτσι η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα στη 1 το μεσημέρι.

Γεννημένος  στις 17 Φεβρουαρίου 1940 στα Λεχαινά Ηλείας ήταν γιος του Γεωργίου Κατσούφη και της Γκόλφως Καρρά. Μαζί με τα αδέλφια του μεγάλωσαν, βοηθώντας στη μικρή οικογενειακή επιχείρηση υφασμάτων. Στα 18 του χρόνια, ξεκίνησε την καριέρα του στη Ναυτιλία φοιτώντας στη Ναυτική  Ακαδημία Εμποροπλοιάρχων. Σε ηλικία μόλις 29 ετών ανέλαβε καθήκοντα πλοιάρχου με φορτηγά πλοία και ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο. Έπειτα ανέλαβε διοικητική θέση στα γραφεία της εταιρείας Carras Cruises. Την ίδια περίοδο ξεκινούσε την δική του οικογένειά του με την γυναίκα του, Φανή, αποκτώντας δύο παιδιά, τον Γιώργο και τον Λάμπρο.

Το 1984, κατά την αναπτυσσόμενη αγορά κρουαζιέρας του Μαιάμι , ο καπετάν Πάρης συνίδρυσε την  εταιρία Dolphin Cruise Lines στην οποία διετέλεσε Πρόεδρος. Μέσα στα επόμενα 13 χρόνια επέκτεινε την εταιρία  και δημιούργησε μία ακόμα τη Majesty Cruise Lines, έχοντας στη διαχείρησή του 5 πλοία. Στη συνέχεια , ανελαβε την προεδρία της Cunard Cruise Line ώστε να προετοιμάσει τη μεταβίβασή της στην Carnival Cruise Line . Η καριέρα του συνεχίστηκε με την ίδρυση της Kyma Ship Management Co το 1997 όπου ασχολήθηκε με τη διαχείρηση τόσο των φορτηγών πλοίων όσο και των κρουαζιεροπλοίων, παραμένοντας ενεργός ως την τελευταία μέρα της ζωής του.
Οι συνάδελφοι, οι συνεργάτες και όλοι όσοι είχαν την ευκαιρία να δουλέψουν μαζί του, τον σέβονταν και είχαν μόνο καλά πράγματα να πουν γι’ αυτόν. Αν και ήταν σκληρός διαπραγματευτής σε οποιαδήποτε επιχειρηματική διένεξη, τον χαρακτήριζαν σαν τον «αυθεντικό επιτυχημένο Έλληνα επιχειρηματία» και έναν άνθρωπο βαθιά αφοσιωμένο στους συνεργάτες που ήταν αφοσιωμένοι και σ ‘αυτόν. Ήταν ειλικρινής και ακέραιος χαρακτήρας και πραγματικός πρωτοπόρος στη δουλειά του.

Εάν και πολυταξιδεμένος , δεν ξέχασε ποτέ το χωριό του και την απεριόριστη αγάπη του για την  πατρίδα του, την Ελλάδα  και τους Έλληνες. Σαν πραγματικός καπετάνιος προσέφερε τη βοήθειά του σε γνωστούς και αγνώστους ανιδιοτελώς από σεβασμό και μόνο, χωρίς να θέλει ποτέ να ακουστεί το όνομά του.

Δεν παρέλειπε ποτέ να δείχνει την εκτίμηση και αφοσίωσή του στους φίλους του κάθε στιγμή. Το 2002 απέκτησε μια κόρη , όταν ο μικρότερος γιος του Λάμπρος  παντρεύτηκε τη Χρύσω Πευκάρου. Το 2006 απέκτησε το πρώτο του εγγόνι τη Ζωή, και ο εγγονός του Αλέκος ήρθε στον κόσμο 4 χρονια αργοτερα. Το 2010 απέκτησε άλλη μια κόρη όταν ο Γιώργος παντρεύτηκε την Έφη Γιαννούκου και σύντομα απέκτησε δυο ακόμα εγγόνια τον Πάρη και τον Ιωάννη.

Το πρωί της 18ης Νοεμβρίου 2017 υπέστη σοβαρά τραύματα καθώς οδηγούσε το ποδήλατό του στο Μαιαμι και πέθανε 9 μέρες αργότερα στην εντατική μονάδα , μην έχοντας ποτέ ανακτήσει τις αισθήσεις του. Τη στιγμή του θανάτου του ήταν περιτρυγυρισμένος απο τους δικούς του ανθρώπους , τη Φανή , τους γιους τον Γιώργο και Λάμπρο, τις νύφες του Έφη και Χρύσω και τους φίλους που ήταν στο πλευρό του.

Μακάρι το πνεύμα αυτού του αξιαγάπητου και σοφού ανθρώπου να παραμείνει ανεξίτηλα χαραγμένο στις καρδιές και στο μυαλό των δικών του ανθρώπων, αλλά και όλων εκείνων που άγγιξε με τις πράξεις και την γενναιοδωρία του.

Η οικογένεια επιθυμεί αντι στεφάνων να κατατεθούν χρήματα στους εξής λογαριασμούς  :

1) Τράπεζα Πειραιώς , GR 3901725300005530061977853 – Φιλαρμονική Λεχαινών
2) Εθνική Τράπεζα 255/296019-21  – Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Λεχαινών
3) Alpha Bank 144-00-2001-000011 – Χαμόγελο του Παιδιού

Πηγή: ilialive.gr

Διαβάστε επίσης