Ο Τραμπ βάζει φωτιά στη Μέση Ανατολή για την Ιερουσαλήμ!

Προσοχή, σκληρές εικόνες

Ο Ντόναλντ Τραμπ με μια του απόφαση, με μια… υπογραφή, έχει κάνει άνω – κάτω τη Μέση Ανατολή! Αναγνωρίζει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και η -ήδη πολύπαθη- περιοχή φλέγεται! Σε όλο τον αραβικό και μουσουλμανικό κόσμο πραγματοποιήθηκαν δεκάδες διαδηλώσεις μετά την προσευχή της Παρασκευής. Ήταν μια ένδειξη υποστήριξης προς τους Παλαιστίνιους, οι οποίοι είναι… στα κάγκελα με τον αμερικανό Πρόεδρο!

Ο ΟΗΕ, κατά την έκτακτη σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας, εξέφρασε «την ιδιαίτερη ανησυχία του για τον κίνδυνο βίαιης κλιμάκωσης» της έντασης. Αυτό δήλωσε ο Νικολάι Μλαντένοφ ειδικός συντονιστής για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή.

Οι Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας. Ακόμη, δεκάδες ακόμη τραυματίστηκαν στη διάρκεια της χθεσινής «ημέρας οργής». Ένας δεύτερος Παλαιστίνιος υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του.

Οι ταραχές πολλές και οι εικόνες από τις αεροπορικές επιδρομές δραματικές.

Μια στιγμή όμως ήταν συγκλονιστική. Ήταν η στιγμή που ο πατέρας του νεαρού άνδρα που πέθανε, στεκόταν πάνω από την σορό του γιου του. «Σε παρακαλώ Θεέ μου, άφησέ με να τον φιλήσω μια φορά ακόμα«, έλεγε κλαίγοντας με λυγμούς…

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ