Αιγιάλεια - "Αντιπλημμυρικά έργα εδώ και τώρα"

σύσκεψη δημάρχου και βουλευτών

Τη δυσαρέσκειά του για αντιπλημμυρικά έργα στα μεγάλα συγκοινωνιακά έργα της περιοχής που...χάθηκαν στη "μετάφραση" (βλέπε μελέτες που τροποποιήθηκαν ελέω οικονομικής κρίσης και άλλες...δικαιολογίες των κατασκευαστριών εταιρειών) αλλά και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για τη μείωση των διοδίων, όπως και τις τιμές των αγροτικών προϊόντων και κυρίως της μαύρης σταφίδας, εξέφρασε το μεσημέρι της Παρασκευής ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Θανάσης Παναγόπουλος, κατά τη διάρκεια ενημερωτικής σύσκεψης που συγκάλεσε ο ίδιος στο γραφείο του προσκαλώντας τον περιφερειάρχη κ. Απόστολο Κατσιφάρα, τους βουλευτές του νομού και επαγγελματικούς-κοινωνικούς φορείς.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν οι βουλευτές κ.κ. Κώστας Σπαρτινός, Ανδρέας Κατσανιώτης, Ιάσων Φωτήλας και Θεόδωρος Παπαθεοδώρου (και εκπρόσωπος του κ. Ανδρέα Ριζούλη) και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Δημήτρης Δριβίλας, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Βασιλική Ψυχράμη, Βασίλης Χριστόπουλος και Γιώργος Γιοβάς, όπως και εκπρόσωποι του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, του Δικηγορικού Συλλόγου, του Εμπορικού Συλλόγου και του Συλλόγου Μηχανικών και κάτοικοι της Ανατολικής Αιγιάλειας, ακούστηκαν από τα χείλη του δημάρχου παράπονα τόσο για τον κ. Σπίρτζη όσο και για την ΕΡΓΟΣΕ. Για τον μεν Υπουργό Υποδομών ο κ. Παναγόπουλος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την επίμονη άρνησή του να κλείσει ραντεβού μαζί του ("μου είπαν πως ο Υπουργός δεν δέχεται δημάρχους, όταν ακόμα και ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας μας είδε για μιάμιση ώρα όταν βρέθηκε στην Πάτρα την περασμένη άνοιξη" όπως χαρακτηριστικά είπε), για τη δε ΕΡΓΟΣΕ πως η αντιμετώπιση της διοίκησης και των εκπροσώπων της είναι απαράδεκτη, απαξιωτική και αν μη τι άλλο "διόλου ανθρώπινη". Οι βουλευτές, για το ζήτημα των αντιπλημμυρικών έργων που δεν έχουν γίνει και που έτσι θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές και τις περιουσίες, σημείωσαν τη σειρά ερωτήσεων που έχουν κατατεθεί στη Βουλή χωρίς όμως ιδιαίτερο αποτέλεσμα (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) πέραν απαντήσεων και διευκρινίσεων εκ μέρους της κυβέρνησης, ενώ ο κ. Παναγόπουλος σημείωσε ειδικά περιοχές της Δυτικής Αιγιάλειας που, έτσι και κάποιο ρέμα "φουσκώσει" σε κάποια ισχυρή νεροποντή, "θα έχουμε νέα Μάνδρα".

Για τα διόδια, έγινε ειδική μνεία στην ανάγκη περαιτέρων μειώσεων ιδιαίτερα για τις ενδοδημοτικές μετακινήσεις και την επέκταση του 4ωρου σε 10ωρο για τη διέλευση στον ίδιο σταθμό διοδίων με μονό αντίτιμο αλλά και την επισήμανση της Ολυμπίας Οδού στις πρόσφατες συζητήσεις πως αναμένεται η πιλοτική εφαρμογή (προς το τέλος του 2018 όμως) των αναλογικών χρεώσεων βάσει χιλιομετρικής απόστασης. Ως κυβερνητικός βουλευτής ο κ. Σπαρτινός δεσμεύτηκε πως θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να υπάρξει παρέμβαση τόσο για το πολυπόθητο ραντεβού με τον κ. Σπίρτζη, όσο και για την τιμολογιακή πολιτική στα διόδια του νέου αυτοκινητοδρόμου. Τέλος, για τις τιμές και την ενίσχυση των καλλιεργειών των αγροτικών προϊόντων, αφού επισημάνθηκαν επιγραμματικά κάποια "κόκκινα" σημεία στον ΚΑΠ, αποφασίστηκε επίσης το κλείσιμο ραντεβού με υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

 

Πηγή: filodimos.gr

Διαβάστε επίσης