Ο Προκόπης Παυλόπουλος παρέκαμψε το πρωτόκολλο στην Πάτρα

Δείτε τον λόγο

Της Γιώτας Κοντογεωργοπούλου

Η παρουσία ενός Προέδρου της Δημοκρατίας στην Πάτρα, προκαλούσε παλαιόθεν, άγχος στους επισήμους και αποτελούσε αιτία διαγκωνισμού του στυλ «ποιος θα χαιρετίσει πρώτος», «ποιος θα βρίσκεται δίπλα καθόλη τη διαδρομή». «ποιος θα του πιάσει την κουβέντα» και  άλλα επετειακά συναφή που δεν αλλάζουν όσα χρόνια και αν περάσουν μιας και είναι εντυπωμένα στο dnaτης πολιτικής μας … διαγωγής. Κάπως έτσι συνέβη και κατά τον εορτασμό του Αποστόλου Ανδρέα, με τον Πρόεδρο να δέχεται ευχές και χειραψίες, όνταςτο επίκεντρο των εκδηλώσεων και το κέντρο της προσοχής της προσωπικής του φρουράς που παρακολουθούσε διακριτικά, αλλά σε εγρήγορση.

Όλα έβαιναν ησύχως μέχρι τη στιγμή που η πομπή της λιτανείας της κάρας  και της εικόνας του Αγίου πέρασε από τη διασταύρωση των οδών Μαιζώνος και Τριών Ναυάρχων, οπότε και συνέβη το εξής αμίμητο: ο Πρόεδρος έφυγεξαφνικά και απροειδοποίητα  από την γραμμή της λιτανείας και πήγε στην άκρη που ήταν συγκεντρωμένος ο κόσμος. Η λιτάνευση διεκόπη, οι επίσημοι των πρώτων σειρών,  κοίταζαν έκπληκτοι προς το μέρος όπου κατευθύνθηκε και οι άνδρες της φρουράς του έπαθαν έναν μίνι πανικό, μέχρι να διαπιστώσουν το λόγο για τον οποίο  ο Πρόεδρος είχε… ξεστρατίσει.

Τελικά, ο Προκόπης Παυλόπουλος είχε φύγει από την πομπή της λιτανείας για  το χατίρι μιας πολύτεκνης οικογένειας πέντε παιδιών, τριών αγοριών και δύο κοριτσιών, παραταγμένων στη σειρά με τα καλά τους ρούχα από τον μικρότερο, ενός έτους, μέχρι τον μεγαλύτερο ετών 12.

Ο Πρόεδρος άρχισε να μιλάει στους μικρούς Άγγελο, Αντώνη, Παρασκευούλα, Μαριάννα και Γιάννη, υπό το έκπληκτο βλέμμα όσων τον περίμεναν για να  συνεχίσει η λιτανεία, ενώ απορημένος παρακολουθούσε- όπως βλέπετε στις φωτογραφίες- και ο σωματοφύλακάς του.

Οι πέντε μικροί που... έκλεψαν την καρδιά του Προέδρου, είναι τα παιδιά του πολύτεκνου αν και  νεότατου Χαράλαμπου Στανίτσα, του πρώην αντιδημάρχου υπεύθυνου για θέματα Τύπου επί δημαρχίας Γιάννη Δημαρά, ο δε μικρότερος της παρέας, ήταν ο βαφτιστικός και συνονόματος του πρώην δημάρχου, Γιάννης, ο οποίος, όπως είπε ο Πρόεδρος του θύμισε τα δίδυμα αγόρια που απέκτησε το καλοκαίρι ο γιος του Βασίλης, ανεβάζοντας τα εγγόνια του πρώτου πολίτη της χώρας σε επτά!

Τα δίδυμα ήρθαν να προστεθούν στα πέντε εγγόνια του κ. Παυλόπουλου, τα οποία είναι όλα κορίτσια και μάλιστα από τις κόρες του που είναι και αυτές δίδυμες!

Πολλοί από τους επισήμους των πρώτων σειρών κοίταζαν προς την πλευρά της  οικογένεια Στανίτσα, η οποία εκπροσωπείτο και από τον πολύτεκνο μπαμπά και  πρώην αντιδήμαρχο, άλλοι με απορία και άλλοι με καχυποψία την ώρα που τον χαιρετούσε ο πρόεδρος στο πεζοδρόμιο, ανάμεσα στον κόσμο που είχε σπεύσει να παρακολουθήσει τη λιτάνευση, προφανώς υποπτευόμενοι διατήρηση θερμών σχέσεων μεταξύ τους.

Ο πρώτος πολίτης έλαβε θερμά σχόλια για την ανθρώπινη… εκτροπή εκ του πρωτοκόλλου.

Και επειδή τα παιδιά ξέρουν καλύτερα από τον καθένα να πρωταγωνιστούν χωρίς άγχη και προσπάθεια, έκλεψαν τελικά  την πιο θερμή του  χειραψία. Διότι τα παιδιά, σταματάνε ακόμη και… λιτανεία.

(εφ. Κόσμος)

Διαβάστε επίσης