Γιατί η Ελισάβετ φόρεσε μωβ στην 1η εμφάνιση μετά τον αρραβώνα του Χάρι

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΟ ΓΑΜΟ ΤΟΥ ΕΓΓΟΝΟΥ ΤΗΣ

Η βασίλισσα Ελισάβετ έχει μεγάλη αδυναμία στα έντονα χρώματα. Στις περισσότερες εμφανίσεις της επιλέγει ταγιεράκια ή φορέματα που καλύπτονται από μαντό ή παλτό όλα σε απόλυτη μονοχρωμία. Το μόνο που συνήθως «σπάει» τη μονοτονία είναι τα παρδαλά λουλούδια που κοσμούν τα καπέλα της. 

Τις τελευταίες μέρες έκανε δύο δημόσιες εμφανίσεις οι οποίες ήταν οι πρώτες της μετά την ανακοίνωση του αρραβώνα του πρίγκιπα Χάρι. Και στις δύο περιστάσεις επέλεξε να φορέσει μωβ συνολάκια. 

Αραγε υπάρχει κάποιος συμβολισμός πίσω από αυτή την χρωματική επιλογή της βασίλισσας ή είναι τυχαία; 

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, το χρώμα μωβ συνδέεται με την ευημερία, τα πλούτη και την αυξημένη παραγωγικότητα ενώ παράλληλα συμβολίζει την ευφυΐα, την γνώση, την νηφαλιότητα αλλά και την μετάνοια, την λύπη, την νοσταλγία, την θλίψη και τα γηρατειά.

Στις σκούρες αποχρώσεις του, το ιώδες η μωβ χρώμα εκφράζει κατάθλιψη και πένθος. Στην αρνητική του όψη μπορεί να εκφράζει σνομπισμό, επιτήδευση και απάτη. 

Αν ισχύει το δημοσίευμα που αναφέρει ότι η βασίλισσα δεν θα παραστεί στον γάμο του Χάρι, επειδή δεν της επιτρέπει η θέση της ως επικεφαλής της εκκλησίας να βρεθεί σε γάμο διαζευγμένου (δεν είχε πάει ούτε στον γάμο του Κάρολου με την Καμίλα), ίσως να είναι ένας τρόπος για να εκφράσει τη δυσαρέσκειά της με διακριτικό τρόπο. 

Ή ίσως να είναι απλά ένα τυχαίο γεγονός. 

Διαβάστε επίσης