Πάτρα: Christmas Art yet Fun Market Σαββατοκύριακο 16 και 17 Δεκεμβρίου

στο Hotel Astir

Η Art Yet Fun καθιέρωσε τα τελευταία δύο χρόνια τα Markets χειροτεχνών στην Πάτρα δίνοντας στους δημιουργούς της πόλης, αλλά και σε αυτούς πολλών άλλων περιοχών της χώρας, την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά και το ταλέντο τους σε ένα πολύ μεγάλο κοινό που αγκάλιασε το χειροποίητο!

Η Χριστουγεννιάτικη Αγορά Χειροτεχνών της Art yet Fun διοργανώνεται φέτος στον συνεδριακό χώρο του Ξενοδοχείου Αστήρ, στην Αγ. Ανδρέου,  το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Δεκεμβρίου, από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Τα τελευταία δύο Markets, στην Αγορά Αργύρη τον περασμένο Μάρτιο και στο Royal τον Ιούνιο, είχαν καθολική αποδοχή από κόσμο και ΜΜΕ. Οι συμμετοχές δημιουργούσαν κάθε φορά νέο ρεκόρ και αυτό συνεχίζεται και με τη τελευταία διοργάνωση του 2017, τη Χριστουγεννιάτικη.

Ογδόντα πέντε χειροτέχνες / οικοτέχνες, από την Αχαία, τη Δυτ. Ελλάδα και τη Πελοπόννησο, παρουσιάζουν ένα κόσμο ομορφιάς βασισμένο στην τέχνη, το μεράκι και το ταλέντο. Η πολύ μεγάλη ποικιλία αποκλειστικά χειροποίητων ειδών περιλαμβάνει: Γούρια, Χριστουγεννιάτικα στολίδια, είδη δώρων, διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα,  κεραμικά, ρούχα, τσάντες, φυσικά καλλυντικά, σαπούνια, κεριά, εδώδιμα, κούκλες, παιχνίδια, μπισκότα, γλυκά, κοσμήματα, κατασκευές, πίνακες, φωτιστικά, ευφάνταστα  αξεσουάρ, πολλές φρέσκες ιδέες  αλλά και αποκλειστική, πρώτη παρουσίαση χειροτεχνημάτων.

Ο χώρος του Christmas Art yet Fun Market αυτή τη φορά καταλαμβάνει έναν ολόκληρο όροφο του Ξενοδοχείου Αστήρ, το συνεδριακό του κέντρο στον ημιόροφο,  στολισμένο και ζεστό, με το τζάκι αναμμένο, με χρώματα και χριστουγεννιάτικη διάθεση και ήχους ανάλογους.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου Christmas Art Yet Fun Market, όπως και σε όλες τις προηγούμενες διοργανώσεις,  θα υπάρξουν σειρά παράλληλων εκδηλώσεων, με εξαιρετικό ενδιαφέρον και για κάθε γούστο, για μικρούς και για μεγάλους:

Για τους ενήλικες

Σάββατο 12.30-13.30
Το δικό μας γούρι-κόσμημα, από το Marble Πάτρας
Το Marble Πάτρας μας παρουσιάζει υλικά και τρόπους για να κατασκευάσουμε το δικό μας γούρι - κόσμημα για το 2018. Ανάμεσα σε φούντες, χάντρες, κορδόνια και μοτίφ, τι θα επιλέξουμε; Το γούρι θα κληρωθεί στο τέλος στο κοινό. 
(Ελεύθερη παρακολούθηση)

Σάββατο 17.30-18.30
Το Πάρτυ-Καλλιτεχνικό Εργαστήρι και η Αναστασία Κασσιάδη μας υπόσχονται ένα δημιουργικό απόγευμα Σαββάτου με Ντεκουπάζ σε πίνακα με επιζωγραφική. Τεχνική mixed media σε πίνακα με επιζωγραφική, πάστα διαμόρφωσης, στένσιλ, 3d φόρεμα με χαρτόνι και πολλαπλές παλαιώσεις. Στο τέλος η κατασκευή θα χαριστεί σε έναν τυχερό που θα παρακολουθήσει την παρουσίαση  (Ελεύθερη παρακολούθηση)

Σάββατο 19.00-20.00 
Ζαχαροτεχνία με τη Χρυσή Μουράτ: Παρουσίαση  Χριστουγεννιάτικου μπισκοτόσπιτου
Ελάτε να πούμε μια ιστορία για μπισκοτένια παραμυθόσπιτα. Από αυτές που κατακλύζουν τις αισθήσεις με μυρωδιές μπαχαρικών και σοκολάτας και είναι πασπαλισμένες με αστρόσκονη και αγάπη. Με μικρά μυστικά και εύκολους τρόπους θα δημιουργήσουμε γιορτινά παραμυθόσπιτα που τρώγονται μέχρι και το τελευταίο κεραμίδι! Στο τέλος της παρουσίασης, ένας από τους συμμετέχοντες θα κερδίσει το γλυκό σπιτάκι που θα δημιουργήσουμε! (Ελεύθερη παρακολούθηση)

Σάββατο 20.30
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ροές» - Χορός, Δράσεις Πολιτισμού, μας παρουσιάζει με την χορωδία του παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από την Κρήτη, την Ικαρία και την Πελοπόννησο.  (Ελεύθερη παρακολούθηση)

Κυριακή 18.00-19.00
“Φτιάξε τους τα Χριστούγεννα»: το Restauro και η Άμπη προτείνουν Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά με τα μοναδικά χρώματα και τα μεταλλικά κεριά της Annie Sloan. Σε μια παρουσίαση στην οποία μπορείτε να συμμετέχετε και εσείς και να πάρετε τα δικά σας διακοσμητικά, θα μάθετε την σωστή εφαρμογή του αυθεντικού χρώματος Κιμωλίας και τη χρήση της μεταλλικής πατίνας της Annie Sloan. 
Πληροφορίες στο 6934.821610 -2610.009505 (Ελεύθερη παρακολούθηση)

Κυριακή 19.30
Luiz Mendes & Zoi Besonova-  Ένα καινούριο χορευτικό ζευγάρι μας εντυπωσιάζει με μια μοντέρνα χορογραφία με θεατρικά και ακροβατικά στοιχεία 
(Ελεύθερη παρακολούθηση)

Κυριακή  20.00
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ροές» - Χορός, Δράσεις Πολιτισμού μας παρουσιάζει ένα φολκλορικό χορευτικό χάπενινγκ, ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι, με μουσικές και χορούς από την Ελλάδα της Μεσογείου: Απτάλικο από τη Σμύρνη της Μικράς Ασίας, Χασάπικο από τον Πειραιά και Ταραντέλλα από την Ελληνόφωνη Κάτω Ιταλία
(Ελεύθερη παρακολούθηση)

Για τους μικρούς μας φίλους: Κατασκευές και παιχνίδι!

Σάββατο 11.00-12.00
Εργαστήρι δημιουργικής κατασκευής  με την Αρίστη Μπελαβγένη (Ηλικίες 5+)
Τι θα δημιουργήσουμε; Tο δικό μας Χριστουγεννιάτικο δεντράκι, κάτι όμορφο, χαρούμενο και μοναδικό που θα στολίσει το δωμάτιο μας αυτές τις γιορτές!
Συμμετοχή 2€- Κατόπιν κράτησης θέσης στο τηλ. 6945.213563

Κυριακή 11.00-12.00
«Η αναζήτηση των κουδουνιών του Άη Βασίλη» (Για ηλικίες 5-9)
«Κουδουνάκια ντλιν ντλόν χάθηκαν από τον βόρειο πόλο, χιόνια παντού, χιόνια ψηλά χιόνια ως τα αστέρια βρε παιδιά,  μα που κρύφτηκε πια των κουδουνιών η ομορφιά;» Η Ελένη Ταμπάκη (νηπιαγωγός-προπονήτρια ρυθμικής γυμναστικής) σας προσκαλεί να περάσετε ένα απόγευμα με δημιουργικά παιχνίδια, όπως παιχνίδια χωρίς σύνορα, περνώντας μέσα από τον μαγικό κόσμο των στεφανιών και πηδώντας πάνω από σχοινιά και κρυμμένους θησαυρούς για αγόρια και κορίτσια. (Ελεύθερη παρακολούθηση)

Κυριακή 12.30-13.30
«Τρίλιζα» / Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης: Θεατρικό παιχνίδι - «Ο Άη Βασίλης πάει εκδρομή» (Για ηλικίες 5-8) 
To Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης, «Τρίλιζα», μαζί με τη θεατρολόγο Μαρία Αθανασοπούλου παρουσιάζουν το εργαστήρι «Ο Άη Βασίλης πάει εκδρομή». Ένα διαδραστικό εργαστήρι για παιδιά ηλικίας 5-8 ετών (Δωρεάν συμμετοχή)

Κυριακή 16.30-17.30
''Πέπλο, χιόνι και στολίδια... φούστες, στέμματα, ψαλίδια!''  (Ηλικίες 4- 8 ετών)
Η Χρυσόθεμις Μιτάκη (Εκπαιδευτικός – Εικαστικός) και η Βάσια Ζησιμοπούλου (Δασκάλα Χορού), σας προσκαλούν σε ένα εργαστήρι δημιουργικής κατασκευής και χορού για κορίτσια.  Κατασκευάζουμε τούλινες αστραφτερές φούστες και αξεσουάρ για τα μαλλιά μας μεταμορφωνόμαστε σε Χιονονιφάδες! Κατόπιν μαθαίνουμε τα βασικά βήματα του μαγεμένου μας χορού, ώστε να χορέψουμε πολύ τη μέρα αυτή! Στο τέλος όλα τα παιδιά θα πάρουν μαζί τους τις κατασκευές που δημιούργησαν.
Συμμετοχή 3€ - Κατόπιν κράτησης θέσης στο τηλ. 6983.254484

 

Επίσημη Παρουσίαση του www.ArtYetFun.shop, 
του νέου e-shop των Χειροτεχνών

Κατά την διάρκεια του Christmas Art Yet Fun Market θα παρουσιαστεί επίσημα στο κοινό το ArtYetFun.shop, το ολοκαίνουργιο e-shop της Art Yet Fun το οποίο θα ενώσει την χειροτεχνική κοινότητα κάτω από μια ηλεκτρονική διεύθυνση! Το κοινό θα δει το πώς θα μπορεί να ψωνίσει και οι χειροτέχνες το πώς μπορούν να εγγραφούν ως μέλη!
 

Christmas Art Yet Fun Market – 16 & 17 Δεκεμβρίου 2017
Hotel Astir
10.00-22.00. Είσοδος ελεύθερη.