Europa League: Το ταξίδι συνεχίζεται για την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ έπαιξε για δύο αποτελέσματα στη Βιέννη. Τελικά πήρε εκείνο που ήθελε, δηλαδή την ισοπαλία (0-0) απέναντι στην Αούστρια και προκρίθηκε στις 32 καλύτερες ομάδες του Europa League, ως δεύτερη από τον 4ο όμιλο.

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ ολοκλήρωσε αήττητη τους αγώνες της στο γκρουπ, όπου υστέρησε μόνο της Μίλαν. Το πρώτο ημίχρονο κύλησε όπως είχε σχεδιαστεί: η ΑΕΚ έπαιξε με σύστημα 3-5-2 και για πρώτη φορά φέτος με την ενδεκάδα που είχε αγωνιστεί πριν από μερικές ημέρες στη Λιβαδειά.Η Ένωση κυριάρχησε και είχε δύο πολύ καλές στιγμές σε αυτό το διάστημα. Στο 5΄ από λάθος του Μοχάμεντ ο Γαλανόπουλος έκλεψε στο ύψος της περιοχής, αλλά το σουτ ήταν απογοητευτικό.

Δέκα λεπτά αργότερα, ο Αραούχο τροφοδοτήθηκε από τον Λιβάγια, «τρύπησε» την άμυνα των γηπεδούχων, αλλά ο Πεντς βγήκε έγκαιρα και τον ανάγκασε να αστοχήσει.

Ο Τόρστρεν Φινκ ανέβασε πιο ψηλά την άμυνά του στο δεύτερο ημίχρονο και η Αούστρια πίεσε, χάρις στην ταχύτητα του Πίρες και του Τζατζούρι. Παράλληλα έγινε πιο ευάλωτη στις αντεπιθέσεις, όμως η ΑΕΚ δεν είχε τη γρήγορη πάσα για να μπορέσει να το εκμεταλλευτεί.

Οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 68΄ όταν από λάθος του Τσιντώτα ο Πίρες έπιασε κεφαλιά αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ. Ο χρόνος περνούσε υπέρ της ΑΕΚ, αλλά η πίεση των γηπεδούχων γινόταν πιο έντονη. Η αντίδραση των «κιτρινόμαυρων» ήταν ψύχραιμη και δεν έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους σε κανένα σημείο του παιχνιδιού.

Τα τελευταία λεπτά της συνάντησης κύλησαν με την Αούστρια να γεμίζει στην περιοχή της Ένωσης από κάθε σημείο του γηπέδου, αλλά την ΑΕΚ να κρατά σθεναρά, να αντιπαρέρχεται χωρίς απώλεια και τα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων και να προκρίνεται πανάξια.

naftemporiki