Ερντογάν: Να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος

Αν λάβουμε υπ’ όψιν τα μαθήματα του παρελθόντος, θα οικοδομήσουμε ένα διαφορετικό μέλλον, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ζητώντας να μην επαναληφθούν παλαιότερα λάθη.

Μιλώντας κατά το δείπνο που παραχωρήθηκε προς τιμήν του στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Ερντογάν επεσήμανε ότι «είμαστε δύο λαοί που ζουν δίπλα δίπλα, έχουμε προαιώνια ιστορία».

Στόχος της επίσκεψης, όπως σημείωσε, είναι η διαφορετική οικοδόμηση του μέλλοντος με ενότητα και αλληλεγγύη, ιδιαιτέρως σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς με προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. Ερντογάν επεσήμανε ότι υπάρχουν πολλά πεδία συνεργασίας στον τουρισμό, την οικονομία, την ενέργεια, τον στρατιωτικό τομέα και τόνισε ότι υπάρχουν στην Ελλάδα Τούρκοι που κάνουν επενδύσεις. «Όταν μου εκφράζουν την ικανοποίησή τους σκεφτόμαστε τι άλλο μπορεί να γίνει στο μέλλον», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη συμπαράσταση της Ελλάδας και επεσήμανε ότι ένα από τα βήματα που θα γίνουν στο μέλλον είναι και η συνεργασία κατά της τρομοκρατίας.

Καταλήγοντας, εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη φιλοξενία.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ