Τι δώρο έκανε η Μπέτυ Μπαζιάνα στην Εμινέ Ερντογάν - ΦΩΤΟ

Η σύζυγος του Έλληνα πρωθυπουργού, Μπέτυ Μπαζιάνα, επισκέφθηκε τη σύζυγο του Προέδρου της Τουρκίας, Εμινέ Ερντογάν, στο ξενοδοχείο στο οποίο διαμένει, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης, αφού ακυρώθηκε το σύνολο του προγράμματός της, λόγω αδιαθεσίας.

Οι δύο πρώτες κυρίες βγήκαν στο μπαλκόνι του ξενοδοχείου και η κ. Μπαζιάνα έδειξε στην κ. Ερντογάν τη θέα και της μίλησε για την Ακρόπολη. Έκανε ιδιαίτερη μνεία στα Μάρμαρα του Παρθενώνα, τα οποία, όπως τόνισε, πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα, στον τόπο που γεννήθηκαν, ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς.

Μάλιστα, η κ. Μπαζιάνα της είπε ότι βούλησή της είναι, την επόμενη φορά που η Εμινέ Ερντογάν θα επισκεφθεί την Αθήνα, να την ξεναγήσει η ίδια στο Μουσείο της Ακρόπολης, εκφράζοντας παράλληλα την ευχή να έχουν επιστραφεί και τα Μάρμαρα του Παρθενώνα.

Στη συνέχεια, οι δύο κυρίες είχαν πολύ θερμή συνομιλία και ήπιαν τσάι. Μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν ήταν και η προσφυγική κρίση, με αφορμή το βιβλίο που δώρισε η Μπέτυ Μπαζιάνα στην σύζυγο του Τούρκου Προέδρου, το οποίο είχε ζωγραφιές από προσφυγόπουλα.

Η κ. Μπαζιάνα τόνισε πως και η Ελλάδα και η Τουρκία έχουν πληγεί από την προσφυγική κρίση, υπογραμμίζοντας τις τεράστιες προσπάθειες που έχει καταβάλλει η Ελλάδα για να υποδεχθεί και να καλύψει τις ανάγκες των προσφύγων.

Μίλησε ακόμα για την ανάγκη προστασίας και αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες και έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ανάγκη προστασίας και φροντίδας των ασυνόδευτων παιδιών, αλλά και της επανένωσης των οικογενειών που χωρίστηκαν εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης.

Πηγή/πηγή φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης