Θέλει να… πετάξει στους «32» του Europa League η ΑΕΚ στη Βιέννη

Ραντεβού με την ιστορία της έχει απόψε η ΑΕΚ.  Η «Ένωση» θα τεθεί αντιμέτωπη στις 20.00 (Cosmote Sport 2) στη Βιέννη απέναντι στην τοπική Αούστρια, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων του Europa League με στόχο να καταφέρει να συνεχίσει το ευρωπαϊκό της ταξίδι στη διοργάνωση.

Για να βρεθεί στους «32» της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης η Ένωση δεν πρέπει να χάσει απέναντι στους Αυστριακούς.

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα του Χιμένεθ για να σφραγίσει το εισιτήριο εκτός από τη νίκη βολεύεται και με την ισοπαλία, με τον Ισπανό τεχνικό πάντως στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου να διαμηνύει ότι η ομάδα του θα παίξει για ένα ιστορικό «διπλό» απέναντι στην Αούστρια.

«Θα προσπαθήσουμε το παιχνίδι που θα κάνουμε να μπει στην ιστορία της ΑΕΚ. Να θυμόμαστε αυτή την νύχτα», υπογράμμισε ο Χιμένεθ, ο οποίος εκτός απροόπτου θα παρατάξει την ίδια ενδεκάδα που αγωνίστηκε στο πρόσφατο 2-0 επί του Λεβαδειακού.

Την «κιτρινόμαυρη» εστία θα υπερασπιστεί ο Ανέστης, ο οποίος μπροστά του θα έχεις τους Βράνιες, Τσιγκρίνσκι και Μπακάκη, με τους Γκάλο και Λόπες ως φουλ-μπακ. 

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα βρίσκονται ο Γαλανόπουλος με τον Σιμόες, με τον Χριστοδουλόπουλο ή τον Μπακασέτα σε ελεύθερο ρόλο. Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Λιβάγια και Αραούχο. 

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Τσιντώτας, Ντούνης, Γιαννούτσος, Τζανετόπουλος, Αϊντάρεβιτς, Κονέ, Κλωναρίδης, Γιούσης και Γιακουμάκης. Εκτός έμειναν οι Τσόσιτς, Λαμπρόπουλος, Μάνταλος και Γιόχανσον, ενώ οι Τρίστανσον και Πατίτο αποτελούν ήδη παρελθόν για τον σύλλογο. 

Όσον αφορά το αρχικό σχήμα της Αούστρια, ο Φινκ αναμένεται να παρατάξει τους: Πεντς, Γκλουχάκοβιτς, Τσέρμπεστ, Καντίρι, Σάλαμον, Χολτσχάουζερ, Αλχασάν, Ντε Πάουλα, Πιρές, Πρόκοπ, Φριζενμπίχλερ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ