Αθηνά Τραχήλη: Βραδυφλεγής βόμβα οι πλειστηριασμοί

της αθηνάς Τραχήλη

Το θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας είναι οφθαλμοφανές ότι εξελίσσεται σε βραδυφλεγή βόμβα για την ελληνική κοινωνία, με την κυβέρνηση ν’ αποδεικνύει για πολλοστή φορά ότι δεν είναι σε θέση στοιχειωδώς να διαπραγματευτεί και να προστατεύσει τους πολίτες που δοκιμάζονται.

Αυτό ανέφερε σε συνέντευξη της, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Αθηνά Τραχήλη, επαναλαμβάνοντας ότι υπό τις σημερινές συνθήκες δεν υφίσταται προστασία της πρώτης κατοικίας παρά μόνο για όσους οφειλέτες έχουν ενταχθεί στον νόμο Κατσέλη και αυτό «υπό τις αυστηρές προϋποθέσεις του νόμου».

«Η Νέα Δημοκρατία σ’ όλους τόνους έχει διακηρύξει ότι άλλο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας ή συμφωνία με τις τράπεζες, δεν υπάρχει. Και πραγματικά τρομάζει η προοπτική, στους επόμενους 12 μήνες να πλειστηριαστούν 18.000 ακίνητα. Κατανοεί κανείς το κοινωνικό πρόβλημα που θα προκύψει», είπε η κ. Τραχήλη, σημειώνοντας, επίσης, ότι «η κυβέρνηση δεν είναι ειλικρινής όταν μιλά, γενικώς και αόριστα, για προστασία».

Παράλληλα, η κ. Τραχήλη αναφέρθηκε στην πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για το θέμα των πλειστηριασμών η οποία κινείται σε τρείς βασικούς άξονες:

Πρώτον, αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων με την παροχή «δεύτερης ευκαιρίας» στους οφειλέτες.

Αποκάλυψη των στρατηγικών κακοπληρωτών και εκκίνηση των πλειστηριασμών από μεγάλης αξίας ακίνητα (εκατοντάδων τετραγωνικών και σε ακριβές περιοχές).

Επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών.   



 

Διαβάστε επίσης