Ο 45χρονος με 20ευρα...χάνει τα κλειδιά του! "Επιστημονικές" οι απάτες πλέον στην Πάτρα!

απίστευτη ιστορία

H εφευρετικότητα των μικροαπατεώνων στην Πάτρα ίπταται σε δυσθεώρητα ύψη εμπνεύσεως, ενώ  έχει αποκτήσει και τα χαρακτηριστικά της επιστήμης, με μελέτη της δράσης σε όλο το εύρος της, από το ντύσιμο και την προσέγγιση, έως την επίδειξη του άγχους για το ξαφνικό κακό που ρίχνει στην ανάγκη ανθρώπους για τους οποίους …δεν πάει το μυαλό σου.

Κάπως έτσι έχει κάνει τις τελευταίες ημέρες εμφάνιση στην Πάτρα το φαινόμενο του «20ευρου για ταξί» με δράστη έναν ευειδή σαρανταπεντάρη ο οποίος «χτυπάει» σε μαγαζιά, παραγγέλνει με άνεση προϊόντα και ξαφνικά «χάνει» τα κλειδιά του αυτοκινήτου του, εντός του οποίου βρίσκεται το πορτοφόλι του και ζητάει ένα 20ευρω να πάρει ταξί και να επιστρέψει.

Βεβαίως δεν επιστρέφει ποτέ και οι παραγγελίες, οι οποίες είθισται να είναι και «φιλόδοξες», μένουν στο ράφι για τον επόμενο.

Ο συγκεκριμένος τύπος, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, έχει «χτυπήσει» σε περιοχές όπως η Εγλυκάδα, η Αγυιά και η περιοχή του Αγίου Ανδρέα και έχει καταφέρει να ξεγελάσει αρκετούς καθώς είναι τέτοια η προσέγγιση, που δεν πηγαίνει εύκολα το μυαλό σου ότι πρόκειται για μικροκομπιναδόρο, ο οποίος ωστόσο έχει βρει έναν σχετικά ανώδυνο τρόπο να βγάζει τα προς το ζην.

Ζαχαροπλάστης από την περιοχή της Εγλυκάδας περιγράφει στην εφημερίδα «Κόσμο»:

«Μπήκε στο μαγαζί ένας άνδρας γύρω στα 45 καλοντυμένος, σοβαρός, που κούτσαινε ελαφρά στο ένα του πόδι και φορούσε κάτι σαν νάρθηκα. Μου είπε ότι θέλει να παραγγείλει τούρτες. Με ρώτησε πόσο χρόνο θέλω για να τις φτιάξω και αφού του είπα πότε θα μπορούσε να τις παραλάβει, παρήγγειλε δύο μεγάλες και μου άφησε το τηλέφωνο και το όνομά του.

Μετά από λίγα λεπτά επέστρεψε αγχωμένος και μου είπε ότι κάπου του έπεσαν τα κλειδιά του αυτοκινήτου του και έπρεπε να πάει στο σπίτι του να πάρει άλλα για να επιστρέψει να πάρει το αυτοκίνητό του. Με παρακάλεσε να τον διευκολύνω δίνοντάς του ένα 20ευρω γιατί το πορτοφόλι του ήταν μέσα στο κλειστό αυτοκίνητο. Δεν επέστρεψε ποτέ.  Ήταν τόσο σοβαρός που δεν πήγε το μυαλό μου ότι θα μπορούσε να είναι απατεώνας».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος τύπος έχει «χτυπήσει» και σε άλλα καταστήματα στην περιοχή με τον ίδιο τρόπο, ενώ αμίμητη ήταν η παραγγελία που έκανε σε πιτσαρία στην περιοχή της Αγυιάς, όπου ζήτησε να του φτιάξουν τρεις πίτσες- γίγας από όλα, οι οποίες έμειναν να τον περιμένουν να γυρίσει σε ένα …τέταρτο.

Η ευφυΐα στην υπηρεσία της κομπίνας, ή αλλιώς, άλλαξαν οι εποχές και μαζί με αυτές και το στυλ των απατεώνων. Ο «δεν πάει το μυαλό σου», ίσως και να ζει από τα εικοσάευρα για το …ταξί.