Παναγιώτης Κρίκης: «Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα που δημόσια θέσαμε, για Αχαϊκή Τράπεζα, «Αναπτυξιακή» και άλλες υποθέσεις»

«Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα που έθεσε δημόσια η Παράταξή μας, για μείζονος σημασίας ζητήματα, όπως είναι το «λουκέτο» στην Αχαϊκή Τράπεζα, η λειτουργία της «Αναπτυξιακής» του Επιμελητηρίου και μια σειρά άλλων δραστηριοτήτων που άπτονται της διαφάνειας και της χρηστής διαχείρισης» δήλωσε σήμερα ο υποψήφιος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαίας Παναγιώτης Κρίκης, ολοκληρώνοντας την περιοδεία του σε διάφορες περιοχές της Πάτρας.

Ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Επιμελητήριο για όλους» απευθυνόμενος στους μικρομεσαίους επαγγελματίες και επιχειρηματίες που επισκέφθηκε, τόνισε:

«Δυστυχώς, δεν απάντησαν στα δημόσια ερωτήματά μας. Τα συμπεράσματα αφήνουμε σε κάθε περίπτωση να τα  βγάλουν τα μέλη του Επιμελητηρίου… Εμείς όμως επιμένουμε! Γυρίζουμε σελίδα! Ανοίγουμε τις πόρτες! Για ένα Επιμελητήριο που θα είναι η φωνή όλων των μελών, που θα γίνει το όπλο των μικρομεσαίων και αδικημένων επί τόσα χρόνια επιχειρήσεων. Με ισονομία, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα! Με ανοικτές πόρτες και ίσες ευκαιρίες για όλες τις επιχειρήσεις της Αχαΐας!»

Για άλλη μια φορά, ο κ. Κρίκης δεσμεύτηκε ότι ως νέος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, ο φορέας θα υπερασπίσει τα κεφάλαια του Επιμελητηρίου που χάθηκαν με το «λουκέτο» στην Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα, θα αναζητήσει τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έγιναν αυτές οι απώλειες και ταυτόχρονα θα σταθεί αρωγός στους μικρομεριδιούχους που βρέθηκαν με τη σειρά τους στην ίδια δεινή θέση.

Παράλληλα ο επικεφαλής του «Επιμελητηρίου για όλους» εξήγγειλε ότι από τις 12 Δεκεμβρίου καταργούνται οι θέσεις εμμίσθων Συμβούλων στο Επιμελητήριο Αχαΐας και τα χρήματα που δαπανούντο έως σήμερα για αυτές τις θέσεις, θα διατεθούν για τη στήριξη των σπουδών σε Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα των τέκνων εκείνων των μελών, που αποδεδειγμένα επιδεικνύουν οικονομική αδυναμία.  Ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε ότι ως νέος Πρόεδρος, θα προβεί αμέσως στην περιστολή των αλόγιστων λειτουργικών εξόδων του Επιμελητηρίου Αχαΐας!.

 

 

 

Τη σύσταση νομικού γραφείου του Επιμελητηρίου έθεσε υπ’ όψιν του νέου Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών

 

 

Ο υποψήφιος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, συνοδευόμενος από τους υποψήφιους Συμβούλους της Παράταξης «Επιμελητήριο για όλους» Μαρία Φιλοπούλου, Αντώνη Κουνάβη και Χρήστο Σολωμό, επισκέφθηκαν στο γραφείο του το νέο Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, Αθανάσιο Ζούπα.

Ο κ. Κρίκης και οι συνεργάτες του, αφού συνεχάρησαν τον κ. Ζούπα για την εκλογή του και τον πολιτισμένο τρόπο με τον οποίο διεξήχθησαν οι εκλογές στο Δικηγορικό Σύλλογο, έθεσαν υπ’ όψιν του την προγραμματική εξαγγελία του «Επιμελητηρίου για όλους», που αφορά στη σύσταση νομικού γραφείου εκ μέρους του Επιμελητηρίου Αχαΐας, με αντικείμενο τη δωρεάν κάλυψη των σχετικών αναγκών που έχουν τα αδυνατούντα μέλη του Επιμελητηρίου

Ζήτησαν την αρωγή και τη συνεργασία του Δικηγορικού Συλλόγου προς την κατεύθυνση αυτή, προκειμένου να βοηθηθούν οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες και επιχειρηματίες που χρειάζονται νομική υποστήριξη αλλά ελέω οικονομική κρίσης, δεν έχουν τη δυνατότητα να τυγχάνουν  αυτών των νομικών συμβουλών. 

 

Από την πλευρά ο κ. Ζούπας, αφού ευχαρίστησε τον κ. Κρίκη και τους συνεργάτες του για τις ευχές τους, σημείωσε ότι η σύσταση αυτού το νομικού γραφείου εκτιμά ότι θα μπορούσε να βρει ανταπόκριση από τον Δικηγορικό Σύλλογο, αφού εκτός των άλλων, θα αναδείξει για άλλη μια φορά τον κοινωνικό ρόλο του Δικηγορικού Συλλόγου.

 

 

 

Διαβάστε επίσης