Κώστας Πελετίδης: Τι ζητήσαμε από τον Γρηγόρη Αλεξόπουλο

στην συνάντηση το πρωί στην περιφέρεια

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, συμμετείχε σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια, με τους Δημάρχους από το Δήμο Δυτικής Αχαΐας Χρ. Νικολάου, Δήμο Ερυμάνθου Θάνο Καρπή και τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Γρ. Αλεξόπουλο, με θέματα τη διάβρωση των ακτών, το δρόμο που οδηγεί στο ΧΥΤΑ του Φλόκα και το φράγμα Πείρου- Παραπείρου.

Για τη διάβρωση των ακτών, ο Δήμαρχος Πατρέων τόνισε, πως υπάρχουν σοβαρά προβλήματα σε όλο το παραλιακό μέτωπο του Δήμου Πατρέων και στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας αντίστοιχα. Σημείωσε πως οι καθυστερήσεις που είναι ήδη τεράστιες, πρέπει να ξεπεραστούν και να προχωρήσουν άμεσα τα έργα.

Για το ζήτημα του δρόμου στο που οδηγεί στο ΧΥΤΑ Φλόκα, ο Δήμαρχος δήλωσε πως, είναι ένα επείγον έργο που συνδέεται άμεσα με τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Φλόκα και άμεσα πρέπει να ολοκληρωθούν οι μελέτες και να ξεκινήσει η κατασκευή του.

Στη σύσκεψη επαναδιατυπώθηκε η θέση των Δήμων της Πάτρας, της Δυτικής Αχαΐας και του Ερυμάνθου, που διεκδικεί την άμεση ολοκλήρωση του Φράγματος Πείρου Παραπείρου, και την άμεση λειτουργία του από το ίδιο το κράτος, χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση του λαού της περιοχής μας.

Το υπό κατασκευή φράγμα –τόνισε ο Δήμαρχος- μπορεί να τροφοδοτήσει και να καλύψει μεγάλο ποσοστό από τις ανάγκες της πόλης. Η διαχείρισή του από Ανώνυμη Εταιρεία ή από Διαδημοτική Επιχείρηση, θα έχει αποτέλεσμα την ιδιωτικοποίηση και την παραπέρα εμπορευματοποίηση του νερού. Θα επιβαρυνθούν τα λαϊκά στρώματα με αύξηση της τιμής του νερού. Η διαχείριση του Φράγματος Πείρου – Παράπειρου, πρέπει να γίνει από Εθνικό Δημόσιο Οργανισμό Υδάτινων Πόρων, που θα χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό, θα σχεδιάζει, θα προσλαμβάνει προσωπικό και θα υλοποιεί το έργο της ορθολογικής διαχείρισης, εξασφαλίζοντας χωρίς νέες επιβαρύνσεις, νερό με επάρκεια, φθηνό και υγιεινό για όλους.

Από τη μεριά του ο Αντιπεριφερειάρχης, είπε πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εμμένει σε προηγούμενη απόφαση, με βάση την οποία το φράγμα θα το λειτουργήσουν οι Δήμοι αξιοποιώντας  και την ανταποδοτικότητα.

 

 

Διαβάστε επίσης