Εκδήλωση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στα Καλάβρυτα

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου διοργανώνουν Αντιφασιστικό Μονοήμερο Μνήμης στα Καλάβρυτα την Κυριακή 10/12 με αφορμή την συμπλήρωση 74 χρόνων, στις 13 του Δεκέμβρη, από το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, που οι φασίστες είναι στη Βουλή και προσπαθούν να κερδίσουν έδαφος στις πόλεις και τις γειτονιές μας, είναι καθήκον μας να διαφυλάξουμε την ιστορική μνήμη. Είναι καθήκον μας να μην ξεχάσουμε τι άφησε πίσω του ο φασισμός στις πόλεις μας και τα χωριά μας.

Στα μαρτυρικά Καλάβρυτα τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής διέπραξαν ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα σφάζοντας σχεδόν όλους άνδρες κατοίκους και λεηλατώντας την πόλη.  72 χρόνια μετά στα Καλάβρυτα οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής, οι πολιτικοί απόγονοι της "Βερμάχτ", πήραν ποσοστό 5,5%. Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ με την παρουσία της στην πόλη θέλει μεταξύ άλλων να στείλει και ένα ηχηρό μήνυμα ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στους φασίστες να κερδίσουν σπιθαμή γης.   

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στο Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, στον μαρτυρικό λόφο του Καπή ενώ θα βρεθούμε και στη δομή ασυνόδευτων ανηλίκων για να δώσουμε στα προσφυγόπουλα είδη πρώτης ανάγκης και παιχνίδια.

 

Διαβάστε επίσης