Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση για τα πολιτικά κόμματα - Ποιο αύξησε τα ποσοστά του

της Prorata για την «Εφημερίδα των Συντακτών»

Ελαφρύ κλείσιμο της ψαλίδας υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με τη Ν.Δ. να διατηρεί το προβάδισμα στη δυνητική εκλογική επιρροή, δείχνει ο «Σφυγμός» του Νοεμβρίου της Prorata. 

Στη δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα η «Εφημερίδα των Συντακτών», ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 24,5% (στους πολίτες που δηλώνουν πιθανότητα πάνω από 50% να τον ψηφίσουν στις εκλογές), ενώ η Ν.Δ. 33%.

Εντυπωσιακή είναι η άνοδος για το Κίνημα Αλλαγής (ΔΗΣΥ-Ποτάμι), το οποίο εκτοξεύεται στο 18% (από 14% τον Σεπτέμβριο), μια εξέλιξη που προφανώς συνδέεται με τις πρόσφατες διαδικασίες ενοποίησης του χώρου της Κεντροαριστεράς, ενώ εξίσου ανοδικά κινείται το ΚΚΕ. 

Στο σύνολο του δείγματος που αφορά τη δυνητική εκλογική επιρροή των κομμάτων, προηγείται η Ν.Δ. με ποσοστό 33% και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 24,5%, το Κίνημα Αλλαγής με 18%, το ΚΚΕ με 14,5%, η Χρυσή Αυγή και η Ενωση Κεντρώων με 7,5%, και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 5%. 

Σύμφωνα με την έρευνα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διατηρεί το προβάδισμα στην εκτίμηση δυνητικής εκλογικής επιρροής, ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μειώσει ελαφρώς την «ψαλίδα». Σε κάθε περίπτωση, τη δυσαρέσκειά τους εκφράζουν οι πολίτες που δηλώνουν συνολικά απογοητευμένοι από τα κόμματα. 

Πηγή: thetoc.gr

 

 

Διαβάστε επίσης