Το Σάββατο ο Κώστας Χρυσόγονος ανακοινώνει την «Προοδευτική Ενωτική Κίνηση»

“Δεν θα κατεβούμε μόνοι μας στις εκλογές”

“Δεν θα κατεβούμε μόνοι μας στις εκλογές” δηλώνει και αφήνει ανοιχτό παράθυρο συνεργασίας με το Κίνημα Αλλαγής. 

Χαιρετισμό στη Συνδιάσκεψη του Σαββάτου θα απευθύνουν οι Παντελής Οικονόμου, Πάρις Μουτσινάς και Αλέξης Μητρόπουλος, ενώ χαιρετισμό θα αποστείλει και η Σοφία Σακοράφα που δεν θα μπορέσει να παραστεί αυτοπροσώπως.

“Προοδευτική Ενωτική Κίνηση” είναι το όνομα που θα λάβει η “Σοσιαλιστική Τάση” του Κώστα Χρυσόγονου, που αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ- όπως και ο ίδιος ο ευρωβουλευτής που ανεξαρτητοποιήθηκε- σε πανελλαδική συνδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στην Αθήνα.

Από την Συνδιάσκεψη θα εκλεγεί ομάδα εργασίας που θα συγκροτήσει κείμενο εργασίας. 

Όποιοι συμφωνούν στις βασικές του κατευθύνσεις θα μπορούν να συνεργαστούν μαζί του. Κατ’ αυτόν τον τρόπο ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής – που θα εξακολουθήσει να παραμένει στην ευρωομάδα της Αριστεράς, όπως άλλωστε και η Σοφία Σακοράφα- αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας και με το Κίνημα Αλλαγής της Φώφης Γεννηματά.

“Δεν θα κατέβουμε μόνοι μας στις εκλογές, δεν ιδρύουμε κόμμα αλλά Κίνηση” δηλώνει χαρακτηριστικά στο Real.gr o Κώστας Χρυσόγονος.

Στη Συνδιάσκεψη του Σαββάτου, πάντως, δίνοντας το στίγμα των συνεργασιών που επιδιώκει ο επικεφαλής της “Προοδευτικής Ενωτικής Κίνησης” θα χαιρετίσουν:
-Ο Παντελής Οικονόμου, επικεφαλής των “Ελλήνων Δημοκρατών”

-Ο Πάρις Μουτσινάς, πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, που επίσης ιδρύει πολιτική κίνηση

-Ο Αλέξης Μητρόπουλος

Χαιρετισμό επίσης θα αποστείλει και η Σοφία Σακοράφα, που δεν θα μπορέσει να παραβρεθεί στη συνάντηση.

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης