Το σχόλιο του πρωθυπουργού για τον Μητσοτάκη και τα περί οικογενειοκρατίας

"Ακόμη αναμένουμε, πότε ο κ. Μητσοτάκης θα δεήσει να καταθέσει το πόθεν έσχες του"

Οικογενειοκρατία δεν είναι τελικά η συμμετοχή συγγενών στην ίδια κυβέρνηση, εφόσον έχουν αυτόνομη πολιτική πορεία και παρουσία, αλλά η εκμετάλλευση της οικογενειακής πολιτικής επιρροής για να εξασφαλιστούν κάθε είδους ασυλίες, τονίζει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, σχολιάζοντας τη σημερινή συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ. 

«Ο κ. Μητσοτάκης», αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου, «μας ενημέρωσε σήμερα για την απόφασή του να ξεφορτωθεί αυτά που ο ίδιος αισθάνεται ως οικογενειακά του βαρίδια. Δικαίωμά του. Την ίδια στιγμή όμως, επιμένει να κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι η κριτική που ασκείται στη σύζυγό του δεν έχει να κάνει, ούτε με το ότι είναι γυναίκα, ούτε "άριστη" επιχειρηματίας, αλλά με το γεγονός ότι η σύζυγος του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι δημόσιο πρόσωπο και η οικονομική της δραστηριότατα πρέπει να ελέγχεται αυστηρότατα».

«Δεν μπορεί λοιπόν», επισημαίνεται, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης,«την ίδια ώρα που θέλει να βγάλει από πάνω του τη ρετσινιά της οικογενειοκρατίας, να ισχυρίζεται ότι πιθανές σκιές που αφορούν ακριβώς την οικονομική δραστηριότητα της οικογένειάς του δεν έχουν πολιτική ή νομική σημασία».

Και το σχόλιο του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού καταλήγει: «Ακόμη αναμένουμε, πότε ο κ. Μητσοτάκης θα δεήσει να καταθέσει το πόθεν έσχες του για να ενημερωθεί και ο ελληνικός λαός για τις οικονομικές δραστηριότητες της αγίας οικογένειας. Η κατηγορία περί ανανδρίας, που είναι προφανώς βαθύτατα σεξιστική, καλύτερα να παραμείνει ασχολίαστη...».

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης