Μαξίμου: Ακόμα περιμένουμε το πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη

«Οικογενειοκρατία δεν είναι τελικά η συμμετοχή συγγενών στην ίδια κυβέρνηση, εφόσον έχουν αυτόνομη πολιτική πορεία και παρουσία, αλλά η εκμετάλλευση της οικογενειακής πολιτικής επιρροής για να εξασφαλιστούν κάθε είδους ασυλίες», ανέφερε το Μέγαρο Μαξίμου, σημειώνοντας πως ακόμη αναμένει το πόθεν έσχες του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή συνέντευξη του τελευταίου.

«Ο κ. Μητσοτάκης μας ενημέρωσε σήμερα για την απόφασή του να ξεφορτωθεί αυτά που ο ίδιος αισθάνεται ως οικογενειακά του βαρίδια. Δικαίωμά του. Την ίδια στιγμή όμως, επιμένει να κάνει πως δε καταλαβαίνει ότι η κριτική που ασκείται στη σύζυγό του δεν έχει να κάνει, ούτε με το ότι είναι γυναίκα, ούτε "άριστη" επιχειρηματίας, αλλά με το γεγονός ότι η σύζυγος του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι δημόσιο πρόσωπο και η οικονομική της δραστηριότατα πρέπει να ελέγχεται αυστηρότατα», σχολίασε το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού σε ανακοίνωσή του.

Όπως πρόσθεσε, «δεν μπορεί λοιπόν, ο κ. Μητσοτάκης, την ίδια ώρα που θέλει να βγάλει από πάνω του τη ρετσινιά της οικογενειοκρατίας, να ισχυρίζεται ότι πιθανές σκιές που αφορούν ακριβώς την οικονομική δραστηριότητα της οικογένειάς του δεν έχουν πολιτική ή νομική σημασία. Διότι οικογενειοκρατία δεν είναι τελικά η συμμετοχή συγγενών στην ίδια κυβέρνηση, εφόσον έχουν αυτόνομη πολιτική πορεία και παρουσία, αλλά η εκμετάλλευση της οικογενειακής πολιτικής επιρροής για να εξασφαλιστούν κάθε είδους ασυλίες».

Καταλήγοντας, σε δύο υστερόγραφα, το Μέγαρο Μαξίμου επεσήμανε:

«Υ.Γ. 1: Ακόμη αναμένουμε, πότε ο κ.  Μητσοτάκης θα δεήσει να καταθέσει το πόθεν έσχες του για να ενημερωθεί και ο ελληνικός λαός για τις οικονομικές δραστηριότητες της αγίας οικογένειας».

«Υ.Γ. 2: Η κατηγορία περί ανανδρίας, που είναι προφανώς βαθύτατα σεξιστική, καλύτερα να παραμείνει ασχολίαστη...».

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής», ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε αποφασισμένος να μην συμπεριλάβει κάποιο συγγενικό του πρόσωπο στην κυβέρνηση εφόσον εκλεγεί πρωθυπουργός.

«Ξέρω ότι αυτό είναι σκληρό και ίσως άδικο, ειδικά για την Ντόρα που έχει προσφέρει πολλά στην παράταξη και κανείς δεν αμφισβητεί τις ικανότητές της. Είναι όμως επιβεβλημένο σε αυτή τη συγκυρία, στο πλαίσιο της αποστολής που έχω αναλάβει», πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε εξάλλου «άνανδρο» τον τρόπο με τον οποίο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στοχοποιεί τη σύζυγό του Μαρέβα, κάνοντας λόγο για επιθέσεις λάσπης της κυβέρνησης με σκοπό τον αποπροσανατολισμό από την υπόθεση πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Πηγή: naftemporiki.gr

Διαβάστε επίσης