Η δυτική Ελλάδα μετρά τις πληγές της από την σφοδρή κακοκαιρία - Ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών - Σε επιφυλακή θα συνεχίσει να βρίσκεται ο μηχανισμός της Περιφέρειας - ΦΩΤΟ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΊΑ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ

Η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τη Δυτική Ελλάδα άφησε πίσω της εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια, επιχειρήσεις, καλλιέργειες, αλλά και το οδικό δίκτυο.

Το Αγρίνιο και το Μεσολόγγι κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενώ από σήμερα, Κυριακή, αρχίζουν οι αυτοψίες, την ώρα που συνεχίζουν να εργάζονται πυρετωδώς τα συνεργεία δήμων, περιφερειών και πολιτικής προστασίας.

Οι περισσότερες ζημιές στο οδικό δίκτυο εντοπίζονται και στους τέσσερις νομούς της Ηπείρου, κυρίως στα Ιωάννινα και την Πρέβεζα. Η εθνική οδός Αντιρρίου-Ιωαννίνων θα παραμένει κλειστή έως τις 22 Δεκεμβρίου, από τη διασταύρωση Αγγελοκάστρου έως τον κόμβο Συκιάς.

Στον Λούρο, 30 σπίτια και 7 επιχειρήσεις υπέστησαν σοβαρές ζημιές, σύμφωνα με την ΕΡΤ, καθώς πλημμύρισαν. Στην Κόνιτσα κατέρρευσε το οδόστρωμα προς Λαγκάδα Μαστοροχωρίων λόγω υπερχείλισης του Σαραντάπορου.

Σοβαρές και εκτεταμένες οι ζημιές στα χωριά Ζευγαράκι, Κλεισορέμματα και Φραγκουλέικα. Η παλιά εθνική οδός Αντιρρίου Ιωαννίνων είναι κλειστή. Στη νέα εθνική η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

Χθες το βράδυ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, θέλησε από την πρώτη στιγμή να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στην Αιτωλοακαρνανία και στις πληγείσες περιοχές από την κακοκαιρία. Για το λόγο αυτό, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στους πληγέντες.

Νωρίτερα, με τον Απόστολο Κατσιφάρα, επικοινωνία είχε ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος του μετέφερε την απόλυτη στήριξη της Κυβέρνησης. Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πληροφορίες, τις προσεχείς ώρες θα ανακοινωθεί αναλυτικό πλάνο ενίσχυσης των πληγέντων.

Σε επιφυλακή θα συνεχίσει να βρίσκεται ο μηχανισμός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που έχουν πλήξει την Περιφέρεια μας. Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, από την πρώτη στιγμή συμμετέχει στο συντονισμό των υπηρεσιών,   ενώ παρόντες είναι οι Αντιπεριφερειάρχες και τα  διοικητικά στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στις περιοχές, όπου υπάρχουν προβλήματα, όπου και θα παραμείνουν μέχρι την πλήρη αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Το Συντονιστικό  Όργανο  Πολιτικής Προστασίας κήρυξε  σε κατάσταση  έκτακτης ανάγκης τους  Δήμους  Αγρινίου και Μεσολογγίου.

Τις επόμενες ημέρες και μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας για την ενημέρωση του Σώματος, την αποτίμηση της κατάστασης και τις περαιτέρω ενέργειες. 



 

Διαβάστε επίσης