Πάτρα: Υπό κατάληψη και σήμερα το Εργατικό Κέντρο - Σκληρή κόντρα και ανακοινώσεις πριν τις εκλογές - ΒΙΝΤΕΟ

ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ

Ανεβαίνουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης με φόντο την προγραμματισμένη για αύριο εκλογική διαδικασία στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας, το κτίριο του οποίου τελεί από το απόγευμα της Παρασκευής υπό κατάληψη από μέλη του ΠΑ.ΜΕ. Στο μπαλκόνι άναρτήθηκε πανό με σύνθημα «Το Εργατικό Κέντρο σύμμαχος των εργατών και όχι των αφεντικών. Η νοθεία και η απάτη δεν θα περάσει».

Σήμερα σε ανακοίνωση του ο  Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ» αναφέρει "καταδικάζουμε την κατάληψη  των «μπαχαλάκηδων» του Π.Α.ΜΕ (ΚΚΕ) στο κτίριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας, επειδή χθες απορρίφθηκαν εκ νέου (για τρίτη φορά) από τα δικαστήρια τα αιτήματα των δυνάμεων του και των λοιπών φιλοκυβερνητικών «συνοδοιπόρων», για χορήγηση προσωρινής διαταγής, με στόχο τον αποκλεισμό των αντιπροσώπων μας από τις εκλογές του Εργατικού Κέντρου Πάτρας.

Οι άνθρωποι που μάτωσαν για να έρθει αυτό το εντυπωσιακό εκλογικό αποτέλεσμα των 1.713 ψηφισάντων μελών στο Σύλλογο Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ», είναι νέοι άνθρωποι, με όρεξη για ανιδιοτελή προσφορά, εργαζόμενοι άπαντες στον σκληρό ιδιωτικό τομέα. Αυτοί οι άνθρωποι κυνηγούνται λυσσαλέα από τις δυνάμεις που επιδιώκουν να βάλουν στο «γύψο» κάθε τι που δεν ελέγχουν.

Ξέρουμε...«ταράξαμε τα νερά»…αλλά αυτός ήταν ο στόχος μας εξαρχής. Να αποδείξουμε σε όλους ότι υπάρχει τρόπος προσέγγισης της νέας γενιάς στα συνδικάτα. Και το πετύχαμε! Και αυτό ήταν που «ενόχλησε».

Αν πάλι «επηρεάζονται οι συσχετισμοί δυνάμεων» στο ΕΚΠ ή όπου αλλού, το πρόβλημα δεν είναι δικό μας, αλλά δικό τους. Εμείς είμαστε με τη νομιμότητα και η σκοπιμότητα αφορά μόνο τα μέλη μας. Ποια είναι η σκοπιμότητα; Να συσπειρώσουμε σε ενιαία δράση όσο το δυνατόν περισσότερους εργαζόμενους στον τομέα ευθύνης μας και να λύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα προβλήματα εργαζομένων.

Αν και πάλι αυτό δεν αρέσει στις δυνάμεις «αστυνόμευσης» των συνδικάτων... είπαμε...πρόβλημά τους...

Η κατάληψη σε ένα κτίριο, με στόχο τη μη πραγματοποίηση των εκλογών του Ε.Κ.Π, δεν είναι τίποτα άλλο από μια κατάληψη σε ένα «ντουβάρι». Η ιστορικότητα και η σημειολογία ενός χώρου, έχουν αξία όταν οι πράξεις και οι ενέργειες έχουν ευρύτερη λαϊκή αναφορά και αγκαλιάζουν πλατύτερα κοινωνικά στρώματα. Μια κατάληψη με αναφορά στο κομματικό ακροατήριο του Κ.Κ.Ε και του Δήμου Πατρέων (που συντονίζει την κατάληψη), δεν εκπέμπει κανένα «συμβολισμό», κανένα «σήμα» προς την εργατική τάξη της πόλης και της χώρας.

ANAKΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ: 

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας καταδικάζει τη σταλινική, πραξικοπηματική, φασιστική κίνηση του ΠΑΜΕ να προχωρήσει σε κατάληψη του Ε.Κ.Πάτρας ύστερα από την απόρριψη των αιτημάτων του από τα Δικαστήρια.
Το ΠΑΜΕ παρεμποδίζει τραμπουκικά και ανερυθρίαστα την πρόσβαση των εργαζομένων στο Σπίτι του Εργάτη!!!! ενώ χρόνια τώρα ούτε κατά που πέφτει το Εργατικό Κέντρο ήξερε, παρά μόνο στις εκλογές εμφανίζονταν για τους συσχετισμούς και με διαλυτικές προθέσεις.
Στόχος είναι η διάλυση των Αρχαιρεσιών του Ε.Κ.Πάτρας, όπου έχουν προγραμματιστεί σύμφωνα με το Καταστατικό του για την Κυριακή 3/12/2017 από τις 9.00 π.μ. έως τις 9.00 μ.μ., και να πραγματοποιηθούν όταν οι συσχετισμοί είναι υπέρ του Περισσού και του Δήμου.
Παράνομα, συντεχνιακά, καταχρηστικά, λυσσαλέα με νοθείες Παμμικρασιατικού και άλλων παραμάγαζων προσπαθούν να ελέγξουν το Ε.Κ.Πάτρας, πάραυτα δεν τους βγαίνει.
Οι εργαζόμενοι της πόλης μας δεν τους το επιτρέπουν και το ΠΑΜΕ προσπαθεί τραμπουκικά, φασιστικά και μέσω των Δικαστηρίων να διαμορφώσει το Μητρώο Αντιπροσώπων που θα τους καταστήσει πλειοψηφούσα δύναμη, όπως ευελπιστούν.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ!!!! ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ, ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ.

Ο ΔΗΜΟΣ, ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΌ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΕΡΙΣΣΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΛΩΣΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΥΤΤΑΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ, ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ!!!!!!!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΣΤΑΛΙΝΙΚΕΣ – ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΑΣ-ΠΑΜΕ!!!!!!!

ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ!!!!!!!

Ο Δημήτρης Αγγελόπουλος από την πλευρά του ΠΑΜΕ τόνισε ότι την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 θα προχωρήσουν στη διεξαγωγή συνεδρίου, κατηγόρησε την ομάδα του Εργατικού κέντρου ότι επιχειρεί να κάνει «μαιμού» εκλογές και διαβεβαίωσε ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του Εργατικού Κέντρου στην οδό Κολοκοτρώνη. «Οι εκλογές θα γίνουν στο Εργατικό κέντρο εκτός κι αν οι κύριοι αυτοί θελήσουν να κρυφτούν αλλά αυτό δεν θα περάσει», ανέφερε ο κ. Αγγελόπουλος προσθέτοντας ότι στις 10 το πρωί της Κυριακής θα γίνει η γενική συνέλευση της κατάληψης.

 Από την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου δεν αποκλείεται να αλλάξει ο χώρος διεξαγωγής των εκλογών

Διαβάστε επίσης