«Επιμελητήριο για όλους»: Συνάντηση με το Δ.Σ του ΣΕΒ για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις της Αχαΐας - ΦΩΤΟ

Θετικός απόηχος από τις προτάσεις Κρίκη στον Πρόεδρο του ΟΛΠΑ, για δημιουργία μητροπολιτικού εκθεσιακού κέντρου και ενίσχυση του τουρισμού μέσω της κρουαζιέρας

Με τον Πρόεδρο Κλεομένη Μπάρλο και το Δ.Σ. του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος,είχε την ευκαιρία να συναντηθεί ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Επιμελητήριο για όλους» κ. Παναγιώτης Κρίκης, συζητώντας για τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής και παράλληλα καταθέτοντας το ολοκληρωμένο πλαίσιο προτάσεωνπου έχει εκπονήσει η Παράταξή του και που στόχο έχει, την ενίσχυση των ευκαιριών εξωστρέφειας και ενδυνάμωσης όλων των επιχειρήσεων, χωρίς εξαιρέσεις.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε από τον επικεφαλής του Συνδυασμού «Επιμελητήριο για όλους»,στην υποστήριξη των μικρομεσαίων τοπικών επιχειρήσεων, που επί 6 χρόνια όπως τόνισε ο κ. Κρίκης «εισέπραξαν την εξοργιστική αδιαφορία της απερχόμενης Διοίκησης του Επιμελητηρίου Αχαΐας»

Ανάμεσα στα άλλα, τέθηκαν στο τραπέζι τα σημαντικά στοιχήματα της πόλης όπως αυτά διαμορφώνονται, μέσα από την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του φράγματος Πείρου-Παραπείρου, του νέου σιδηροδρόμου, του νέου λιμανιού, του φυσικού αερίου, την αποπεράτωση των μεγάλων οδικών αξόνωνκ.α. ενώ ο κ. Κρίκης έδωσε μεγάλη σημασία στην ενίσχυση του πρωτογενούς και του δευτερογενούς τομέα παραγωγής και μεταποίησης, που όπως σημείωσε «μπορεί να αποτελέσει τον βραχίονα ανάκαμψης της τοπικής οικονομίας»

Παράλληλα σημείωσε ότι από τις 12 Δεκεμβρίου, το Επιμελητήριο Αχαΐας θα επιμείνει στο διάλογο και στη συνεργασία, μεταξύ του Σ.Ε.Β. ΠΕ. - Δ.Ε. και του Επιμελητηρίου Αχαΐας:

«Επιδιώκουμε τη συνεργασία του ΣΕΒ, γιατί μπορεί να μας μεταλαμπαδεύσει χρήσιμες προτάσεις, από την εμπειρία και την γνώση του, με αποκλειστικό γνώμονα την ανακούφιση των πληγεισών από την οικονομική κρίση επιχειρήσεων και την ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας»

Προτάσεις του Παναγιώτη Κρίκη στον Πρόεδρο του ΟΛΠΑ: Δημιουργία μητροπολιτικού εκθεσιακού κέντρου στις εγκαταστάσεις του πρ. εργοστασίου της «Πειραϊκής – Πατραϊκής» και ανάπτυξη  του τουρισμού μέσω της κρουαζιέρας

Εν τω μεταξύ, ιδιαίτερα θετικό απόηχο καταγράφουν στον επιχειρηματικό κόσμο, οι ρεαλιστικές  προτάσεις που κατέθεσε ο υποψήφιος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας κ. Παναγιώτης Κρίκηςστον Πρόεδρο και Διευθύνοντα  Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, κατά τη συνάντηση τους στο γραφείο του κ. Νίκου Κοντοέ.

Ο κ. Κρίκης και ο υποψήφιος Σύμβουλος του Συνδυασμού «Επιμελητήριο για όλους», ναυτιλιακός πράκτορας κ. Αντώνης Κουνάβης, που συνόδευε τον υποψήφιο πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας, επισήμαναν τον καταλυτικό ρόλο που θα κληθεί να διαδραματίσει το Επιμελητήριο Αχαΐας, από τις 12 Δεκεμβρίου με την αλλαγή της Διοίκησης του.

krikis-koynavis-konotes.jpg

Ανάμεσα στις προτάσεις του Συνδυασμού «Επιμελητήριο για όλους» ξεχώρισε αυτή που αφορά στην αξιοποίηση των χώρων του πρώην εργοστασίου της «Πειραϊκής - Πατραϊκής» που ανήκουν στον ΟΛΠΑ ΑΕ.

Οι κ.κ. Κρίκης και Κουνάβης ξεδίπλωσαν το όραμα του Συνδυασμού, για τη δημιουργία ενός μητροπολιτικού μόνιμου   εκθεσιακού χώρου, που θα φιλοξενεί ετησίως τουλάχιστον τρεις εκθέσεις πανελληνίου και διεθνούς ενδιαφέροντος, οι οποίες όπως είναι ευνόητο  θα τονώσουν πολυποίκιλα την οικονομική οντότητα και την εξωστρέφεια της περιοχής.  

Επίσης ο Συνδυασμός «Επιμελητήριο για όλους» έθεσε εκτενώς  το θέμα της ανάπτυξης και εκμετάλλευσης της κρουαζιέρας, που θα τονώσει εντυπωσιακά την τουριστική κίνηση της πόλης και τα τουριστικά έσοδα ενισχύοντας την τοπική οικονομία, αναδεικνύοντας παράλληλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πάτρας. Ευεργετική συνέπεια όλων αυτών, είναι να καταστεί η πόλη ,κόμβος σύνδεσης των τριών σπουδαίων αρχαιολογικών τόπων, Ολυμπίας- Δελφών- Επιδαύρου.

Οι κ. Κρίκης και ο κ. Κοντοές συμφώνησαν, ότι η ρεαλιστική προσέγγιση και σύνθεση απόψεων, είναι απαραίτητη συνθήκη για την ανάπτυξη της περιοχής και από την πλευρά του ο επικεφαλής της Παράταξης «Επιμελητήριο για όλους» δεσμεύτηκε ότι από τις 12 Δεκεμβρίου το Επιμελητήριο Αχαΐας θα επιδιώξει συνεργασίες και συνέργειες με τον ΟΛΠΑ, στην κατεύθυνση της οικονομικής και τουριστικής ανάδειξης ολόκληρου του νομού Αχαΐας, αλλά και της Δυτικής Ελλάδος.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ