Δ. Τζανακόπουλος: Η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς νέα μέτρα

«Έχουν προβλεφθεί φοροελαφρύνσεις από το 2018 και μετά»

«Λήξασα», θεωρείται για την κυβέρνηση «η σκανδαλολογική τοξική συζήτηση» -όπως τη χαρακτήρισε- ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφορικά με την υπόθεση της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία. Όπως ανέφερε, σε τηλεοπτικές του δηλώσεις στον ΣΚΑΪ, τη συζήτηση αυτήν «προκάλεσε η Νέα Δημοκρατία, με ευθύνη και του αρχηγού της, καθοδηγούμενη από συγκεκριμένα εκδοτικά συμφέροντα».

Στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε: «Εκ μέρους της Σαουδικής Αραβίας δεν υπάρχει πλέον ενδιαφέρον, και περιμένουμε και την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την επιβολή εμπάργκο πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία».

«Η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς νέα μέτρα»

Επίσης, ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε στην αξιολόγηση, για την οποία προέβλεψε ότι «θα κλείσει χωρίς νέα δημοσιονομικά μέτρα για το 2018. Όλα όσα προβλέπονται στη διαδικασία της ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης θα γίνουν έως τον Αύγουστο του 2018. Υπάρχει πιθανότητα να καταλήξουμε σε τεχνική συμφωνία έως το Eurogroup της 4ης Δεκεμβρίου. Σε κάθε περίπτωση, τον Ιανουάριο θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της τρίτης αξιολόγησης».

Για να συμπληρώσει επί του θέματος ότι: «Μετά την έξοδο από την επιτροπεία τον Αύγουστο του 2018, θα υπάρχουν πολύ μεγαλύτερα πεδία ελευθερίας από όσα υπάρχουν σήμερα. Έχουν προβλεφθεί φοροελαφρύνσεις από το 2018 και μετά».

Διαβάστε επίσης