Σε κινητοποίηση σήμερα για το έκτακτο προσωπικό ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕΔΗΝ και εργαζόμενοι στο ΥΠΠΟ

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών και στο υπουργείο Υγείας

Σε νέα κινητοποίηση για το προσωπικό που απασχολείται με ελαστικές μορφές απασχόλησης προχωρεί σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, με 24ωρη πανελλαδική απεργία για τους εν λόγω εργαζόμενους και παναττική στάση εργασίας στα νοσοκομεία από τις 11:00 έως τις 15:00.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, οι 10.000 και πλέον υπάλληλοι που υπηρετούν με συμβάσεις στα νοσοκομεία, στις άλλες υπηρεσίες του ΕΣΥ και την Πρόνοια είναι κυριολεκτικά στον αέρα. «Είναι αβέβαιη η δουλειά τους, καθ' ότι η κυβέρνηση επιμένει να συντηρεί την ομηρία τους για ψηφοθηρικούς λόγους. Αν και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες δεν τους νομιμοποίησε, αλλά ανανέωσε τις συμβάσεις τους έως 31/12/2018 για να βρίσκονται σε εξάρτηση από την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση κατασκευάζει ως εχθρό το Ελεγκτικό Συνέδριο και τους δικαστές για να κρύψει τις μεθοδεύσεις της» σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ και εκτιμά πως τα νοσοκομεία χωρίς τους συμβασιούχους θα καταρρεύσουν.

Στο πλευρό των επικουρικών συναδέλφων τους, 500 από τους οποίους κινδυνεύουν άμεσα να χάσουν την εργασία τους, στέκονται και οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά. Κύριο αίτημα της Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) είναι να μην απολυθεί κανένας επικουρικός γιατρός ενώ το προεδρείο της κάνει λόγο για «ομηρία» των επικουρικών γιατρών, η οποία διαιωνίζεται και χειροτερεύει, επισημαίνοντας πως η μη καταβολή δεδουλευμένων θεωρείται ενέργεια απαξίωσης των νοσοκομειακών γιατρών με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας στις 12:00.

Από την ίδια ώρα, παναττική στάση εργασίας έως τη λήξη του ωραρίου έχει εξαγγείλει και η ΑΔΕΔΥ, με στόχο της κινητοποίησης να αναδειχθεί το ζήτημα της απόλυσης των συμβασιούχων του ΟΑΕΔ το Φλεβάρη του 2018 αλλά και της απλήρωτης εργασίας των επικουρικών εργαζομένων, όχι μόνο στα νοσοκομεία αλλά και στους ΟΤΑ.

Την ίδια μέρα με 24ωρη απεργία κινητοποιούνται οι συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίοι θα συγκεντρωθούν το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών και στη συνέχεια θα κάνουν πορεία στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζόμενων στο ΥΠΠΟ συμμετέχει στην κινητοποίηση με 4ωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας.

«Απαιτούμε την άμεση πληρωμή του συνόλου του καθαριστικού προσωπικού ορισμένου χρόνου σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους ανά την Ελλάδα, με την ταυτόχρονη τακτοποίηση του σε μόνιμες θέσεις εργασίας και την αναγνώριση του συνόλου της προϋπηρεσίας του στο υπουργείο» τονίζει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της.

Διαβάστε επίσης