Μέγκαν Μαρκλ: Ποια είναι η μέλλουσα σύζυγος του πρίγκιπα Χάρι

τι αναφέρουν τα δημοσιευματα

Αμερικανή, μιγάδα και «δυναμικά ανεξάρτητη»: η ηθοποιός Μέγκαν Μαρκλ, που θα παντρευτεί τον πρίγκιπα Χάρι την άνοιξη του 2018, φέρνει μαζί της έναν άνεμο φρεσκάδας στη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας.

Τις τελευταίες ημέρες τα νέα είχαν φτάσει σε όλες τις αίθουσες σύνταξης: η 36χρονη Αμερικανίδα ηθοποιός εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο μαζί με τα δύο σκυλιά της, άρα η επίσημη ανακοίνωση ήταν θέμα χρόνου. Και τα γραφεία στοιχημάτων άρχισαν να ασχολούνται με την ημερομηνία του γάμου, τον σχεδιαστή του νυφικού, τα ονόματα των μαρτύρων…

Ωστόσο, όταν το όνομά της εμφανίσθηκε στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων, εδώ και έναν περίπου χρόνο, η Αμερικανίδα με τα μαύρα μακριά μαλλιά και τη λεπτή φιγούρα, δικηγόρος στην τηλεοπτική σειρά «Suits», ήταν σχεδόν άγνωστη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Από τη δημοσιοποίηση και την επισημοποίηση της σχέσης τους μετά την κοινή τους εμφάνιση στους Invictus Games, τα φωτογραφικά στιγμιότυπα αρχίζουν να κατακλύζουν τις σελίδες των εφημερίδων και των περιοδικών.

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα, ο πρίγκιπας Χάρι έχει ήδη παρουσιάσει την εκλεκτή της καρδιάς του στη γιαγιά του, τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Η Μέγκαν Μαρκλ έχει σπουδάσει σε σχολή Επικοινωνίας και είναι κόρη του Τόμας Μαρκλ, διευθυντή φωτογραφίας σε τηλεοπτικές σειρές, και της Ντόρια Ράντλαν, καθηγήτριας γιόγκα. Οπως και ο Χάρι, έχει πλούσια φιλανθρωπική δράση.

Μοναδικό «ψεγάδι», σύμφωνα με τα ταμπλόιντ είναι ότι η ηθοποιός είναι τρία χρόνια μεγαλύτερη από τον Χάρι, είναι διαζευγμένη και φωτογραφίες της με τον πρώτο σύζυγό της, Αμερικανό παραγωγό, αρχίζουν να ξεθάβονται.

Τίποτε από αυτά δεν μπορεί να εμποδίσει έναν βασιλικό γάμο, σύμφωνα με τη βιογράφο του πρίγκιπα Χάρι Πένι Τζούνορ. «Και το γεγονός ότι είναι μιγάς μπορεί να είναι και πλεονέκτημα».

«Αυτό θα δείξει ότι ο Χάρι είναι ένας πολύ σύγχρονος άνθρωπος και όχι ένα περίεργο ον, από άλλον πλανήτη, όπως μερικές φορές εμφανίζονται τα μέλη της βασιλικής οικογένειας», λέει η συγγραφέας.

Ο ανεξάρτητος χαρακτήρας της μπορεί ωστόσο να είναι ένα προκλητικό στοιχείο στους Ουίνδσορ.

«Δεν θέλησα ποτέ να γίνω μία γυναίκα κοσμική, ήθελα πάντα να είμαι μία γυναίκα δραστήρια», γράφει η Αμερικανίδα στο Tig, το blog της.

Δυναμικά ανεξάρτητη

Για την Daily Mail, «είναι ευχάριστο να βλέπεις αυτό που έχουν κοινό ο ανέμελος πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ. Αυτό που δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη, είναι πώς ορισμένες γυναίκες της βασιλικής οικογένειας θα αντιμετωπίσουν μία τόσο δυναμικά ανεξάρτητη νεαρή γυναίκα».

Ο Μέγκαν Μαρκλ διατυπώνει με κάθε ευκαιρία τις φεμινιστικές της πεποιθήσεις, καλλιεργημένες από την παιδική της ηλικία στο Λος Αντζελες. Δραστηριοποιείται στον ΟΗΕ υπέρ της θέσης των γυναικών, μάλιστα σε ομιλία της το 2015 κατά την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας καλούσε τις ομόφυλες της να κάνουν τη φωνή τους να ακουστεί: «Οι γυναίκες πρέπει να έχουν θέση στο τραπέζι και σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν τους το αρνούνται, τότε πρέπει να φτιάχνουν το δικό τους τραπέζι».

«Υπερήφανος για την επιτυχία» της Μέγκαν, ο ετεροθαλής αδελφός της Τόμας Μαρκλ τζούνιορ είχε παροτρύνει πρόσφατα τον Χάρι «να κάνει την πρόταση» και δήλωσε στη Daily Mail ότι «η αδελφή του υπήρξε πάντοτε η πριγκίπισσα της οικογένειας. Και τώρα που θα γίνει μία αληθινή πριγκίπισσα, δεν θα μπορούσα να είμαι πιο υπερήφανος».

Διαβάστε επίσης