Η δημοτική αρχή αρνήθηκε μείωση των ανταποδοτικών τελών κατά 10% για όλους τους δημότες

Του Ανδρέα Φίλια, δημοτικού συμβούλου (παράταξη "Τώρα για την Πάτρα")

Από το 2011 μεχρι και το 2016 τα έσοδα του Δήμου από τη ΔΕΗ δεν ξεπερνούσαν τα 18.000.000€ το 2017 τα αντίστοιχα έσοδα ξεπέρασαν τα 22.000.000€ και αναμένονται πολύ περισσότερα το 2018!!! Και όλα αυτά επειδή ο απλός πολίτης αναγκάστηκε να πληρώσει από εκείνα που δεν είχε, κάτω από την πίεση της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Άλλα 1.500.000€ γέμισαν το ταμείο του Δήμου από την αύξηση των τελών στις μεγάλες επιχειρήσεις. Να τις κλείσουμε δηλαδή κι αυτές και μετά να πάμε μεχρι την Αθήνα με τα πόδια για την καταπολέμηση της ανεργία.
Παρόλα αυτά η Δημοτική αρχή αρνήθηκε σήμερα στο Δημοτικό συμβούλιο την ανταπόδοση μέρους αυτού του ποσού στους δημότες με τη μορφή της μείωσης των ανταποδοτικών τελών κατά 10% για όλους τους δημότες και τη διεύρυνση των δικαιούχων μείωσης ευπαθών ομάδων, μέσω αναπροσαρμογής των κριτηρίων ένταξης.
Γιατί άραγε; Γιατί τα λόγια και η επαναστατική γυμναστική είναι εύκολα, όταν αφορούν τους άλλους και γίνονται εκ του ασφαλούς... όταν όμως έρχεται η ώρα των αποφάσεων και της συνέπειας λόγων και έργων, κρυβόμαστε και πετάμε την μπάλα την εξέδρα...

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ