Πάτρα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από τα ξημερώματα

αναλυτικά η πρόγνωση

Χαμηλή θερμοκρασία, ισχυρές βροχές και καταιγίδες, προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ για την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή, καθώς το χαμηλό βαρομετρικό που έρχεται από την Ιταλία επηρεάζει την περιοχή μας. Συγκεκριμένα προβλέπεται η θερμοκρασία να μην ξεπεράσει τους 13 βαθμούς με ανέμους που θα πνέουν με ένταση μέχρι και 5 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Κακοκαιρία σε ολόκληρη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες που σε αρκετές περιοχές θα είναι ισχυρές και τοπικά, κυρίως στα δυτικά, ενδέχεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους, περιμένουμε τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017. Τα εντονότερα φαινόμενα μέχρι τις μεσημεριανές ώρες θα εντοπίζονται κυρίως στη Στερεά, στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη και στη Μακεδονία, ενώ μετά το μεσημέρι θα εντοπίζονται στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στη Θράκη. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά κυρίως της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδα, πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας και πιθανόν για λίγο σε πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 8 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από -1 έως 13 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 6 έως 13 βαθμούς, στην Ήπειρο από 7 έως 15, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 8 έως 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 15 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου και στις Σποράδες από 8 έως 15, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 10 έως 17 βαθμούς και στην Κρήτη από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Σημειώνεται πάντως ότι σταδιακά και από τα βορειοδυτικά οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν αισθητή πτώση, οπότε σε αρκετές περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας οι ελάχιστες θερμοκρασίες της ημέρας θα σημειωθούν τις απογευματινές και βραδινές ώρες

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με εντάσεις 7 έως 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίοι οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ, ενώ μέχρι το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ, με σταδιακή ενίσχυση σε θυελλώδεις 8 μποφόρ και τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με τα φαινόμενα πιθανόν να είναι πρόσκαιρα τοπικά έντονα, κυρίως στα δυτικά, βόρεια και ανατολικά του νομού. Από το απόγευμα ο καιρός θα παρουσιάσει αισθητή βελτίωση με τα φαινόμενα να είναι λίγα και ασθενή. Λίγα χιόνια θα πέσουν το βράδυ στην Πάρνηθα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και πιθανόν πρόσκαιρα στο Νότιο Ευβοϊκό θυελλώδεις 8 μποφόρ, αλλά τις απογευματινές ώρες θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν σε μέτριους έως ισχυρούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, φαινόμενα που ενδέχεται να είναι παροδικά έντονα. Το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανοικτά του Θερμαϊκού θυελλώδεις 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς, αλλά μετά το μεσημέρι θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση.

Διαβάστε επίσης