Ν. Καλάθης: Ο Παναθηναϊκός αρνείται να χάνει

Οι δηλώσεις του για το ματς με τη Ρεάλ την ώρα που έκανε… πρόβα τα γαλανόλευκα

Πώς να μην έχει ένα τεράστιο χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του ο Νικ Καλάθης; Η κόρνα της λήξης ακούγεται και ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί να είναι η μόνη αήττητη ομάδα στην έδρα της στη Euroleague, την ώρα που στα αποδυτήρια τον περιμένει ο γιος του φορώντας την φανέλα με το #33.

Ο Νικ Καλάθης άγγιξε το double-double με 12 πόντους και 8 ασίστ απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης και μιλώντας στη ΕuroLeague Greece κρατάει τον χαρακτήρα που έδειξε η ομάδα του, αποθεώνει τον Λούκα Ντόντσιτς και μετρά αντίστροφα για το παιχνίδι με το Ισραήλ (27/11, 17:00) στο Ηράκλειο για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019.

- Είδατε τη διαφορά να ξεφεύγει ακόμα και στο -16 (40-56 στο 21'), αλλά τελικά κάνατε το 4/4 στην έδρα σας:

«Ο Παναθηναϊκός αρνείται να χάνει! Ήταν απίστευτο παιχνίδι! Γεμάτο ένταση και ευτυχώς το αποτέλεσμα ήταν θετικό για εμάς και τα καταφέραμε. Πήραμε ακόμα μία νίκη στην έδρα μας, μπροστά στον κόσμο μας. Το να προστατεύουμε το "σπίτι" μας είναι τεράστια υπόθεση για εμάς.  Παίξαμε πολύ καλά στο τέλος και πήραμε μία σπουδαία νίκη απέναντι σε μία δύσκολη ομάδα. Η άμυνα ήταν το "κλειδί" της νίκης δεν το συζητώ καν. Στο πρώτο μέρος δεχτήκαμε πάνω από 50 πόντους, ενώ στην επιστροφή σχεδόν τους μισούς».

- Τι είπατε μεταξύ σας στην ανάπαυλα και επιστρέψατε από τ' αποδυτήρια για να κάνατε σερί 13-0 (53-56);

«Μείναμε πίσω από νωρίς με διψήφια διαφορά. Ξέραμε πως έπρεπε να κάνουμε κάτι για ν' ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση. Είδαμε τι έφταιξε στην ανάπαυλα. Είπαμε ότι πρέπει να επιστρέψουμε σε αυτό το παιχνίδι και να το κάνουμε δικό μας! Βελτιώσαμε την άμυνά μας και το γυρίσαμε. Μείναμε απόλυτα συγκεντρωμένοι στην άμυνά μας στο τρίτο δεκάλεπτο».

- Τι θα κρατήσεις από τη σημερινή νίκη. Τι σας έμαθε;

«Κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο στην Ευρωλίγκα και κάθε νίκη είναι σημαντική, είτε είναι στην έδρα μας, είτε εκτός. Το γεγονός όμως ότι κάναμε αυτή την ανατροπή, ενώ είχαμε βρεθεί τόσο πίσω στο σκορ από νωρίς και πήραμε τη νίκη απέναντι σε μία δύσκολη ομάδα είναι σημαντικό. Δείξαμε χαρακτήρα και αυτό δείχνει πως και στο μέλλον θα παλεύουμε με τον ίδιο τρόπο!».

- Πως ήταν να παίζεις απέναντι στο «φαινόμενο» Λούκα Ντόντσιτς;

«Τι να πεις γι' αυτό το παιδί! Είναι πολύ καλός παίκτης. Στο μέλλον θα μας απασχολήσει ακόμα περισσότερο. To μέλλον του έχει άστρο. Προσπαθήσαμε να τον περιορίσουμε είναι ώριμος στο παρκέ. Απίστευτος! Ειδικά για την ηλικία του. Αγωνίζεται σαν να είναι 35 χρονών. Πιστεύω ότι θα έχει μία ασταμάτητη σεζόν».

- Και τώρα θα κάνεις ένα διάλειμμα από τις «πράσινες» υποχρεώσεις σου για να τιμήσεις το εθνόσημο...

«Ναι! Θα προσπαθήσω να δώσω το καλύτερο σε αυτό το παιχνίδι. Είμαι έτοιμος να φορέσω ξανά την φανέλα της Εθνικής και να βοηθήσω με τη σειρά μου την ομάδα».

* Λίγη ώρα μετά τη μεγάλη νίκη... είχε κάτι να πει στον κόσμο του Παναθηναϊκού που έκανε το πρώτο sold out της σεζόν.

Πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης