Να σταματήσει ο εξοπλισμός των Κούρδων από τις ΗΠΑ ζήτησε η Τουρκία

Η άγκυρα περιμένει από τον Τραμπ να κρατήσει τον λόγο του

Να «τηρήσει τον λόγο του περιμένει από τον Ντόναλντ Τραμπ η Τουρκία και να τερματίσει τον εξοπλισμό των κουρδικών πολιτοφυλακών YPG της Συρίας, που θεωρούνται τρομοκράτες από την Άγκυρα, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Το να περιμένουμε ότι ο Τραμπ θα τηρήσει τον λόγο του είναι το πιο φυσικό δικαίωμά μας», τόνισε σε τηλεοπτική δήλωση που έκανε από την Αττάλεια, στη νότια Τουρκία, σύμφωνα με όσα αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Χθες, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών είχε υποστηρίξει πως ο Τραμπ διαβεβαίωσε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι «έδωσε πολύ σαφείς οδηγίες να σταματήσουν οι παραδόσεις όπλων στις YPG», στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν οι δύο πρόεδροι. «Φυσικά θέλουμε να το δούμε να εφαρμόζεται», πρόσθεσε σήμερα.

Σε μια ανακοίνωση που εκδόθηκε αργότερα χθες από τον Λευκό Οίκο, η αμερικανική κυβέρνηση έμοιαζε ωστόσο λιγότερο σαφής όσον αφορά τις προθέσεις της έναντι των πολιτοφυλακών αυτών.

Ο Τραμπ ενημέρωσε τον ομόλογό του για «ρυθμίσεις που εκκρεμούν αναφορικά με τη στρατιωτική υποστήριξη προς τους εταίρους μας επί του πεδίου στη Συρία, τώρα που η μάχη της Ράκα έχει τελειώσει και φθάνουμε σε μια φάση σταθεροποίησης», αναφέρεται στην ανακοίνωση αυτή.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ