Ξεπέρασαν τους 300 οι νεκροί στην Αίγυπτο

Σε 128 ανέρχονται οι τραυματίες

Ο απολογισμός των νεκρών της αιματηρής επίθεσης που πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή σε τζαμί στο Βόρειο Σινά της Αιγύπτου αυξήθηκε στους 305, ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνονται 27 παιδιά, ενώ σε 128 ανέρχονται οι τραυματίες, μετέδωσε σήμερα το κρατικό αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων MENA.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έκανε λόγο για μια συγκλονιστική επίθεση σε ό,τι αφορά «τη σκληρότητα και τον κυνισμό της», ενώ ο Αμερικανός ομόλογός του Ντόναλντ Τραμπ κατήγγειλε «μια σοκαριστική ενέργεια» στη διάρκεια τηλεφωνικής του επικοινωνίας με τον Σίσι.

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν καταδίκασε μια «ειδεχθή επίθεση» και ο Βρετανός ομόλογός του Μπόρις Τζόνσον δήλωσε «βαθιά θλιμμένος από (…) αυτή τη βάρβαρη ενέργεια».

Ο μεγάλος ιμάμης του τεμένους αλ Άζχαρ, του βασικού θεσμού του σουνιτικού ισλάμ, ο σεΐχης Άχμεντ αλ Ταγέμπ καταδίκασε «με τον πιο έντονο τρόπο τη βάρβαρη τρομοκρατική ενέργεια», ενώ ο πάπας Φραγκίσκος δήλωσε «βαθιά θλιμμένος από την απώλεια ανθρώπινων ζωών», όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Άχμεντ Αμπούλ Γάιτ καταδίκασε «ένα φρικτό έγκλημα που επιβεβαιώνει ότι το πραγματικό ισλάμ είναι αθώο σε σχέση με εκείνους που υιοθετούν μια εξτρεμιστική, τρομοκρατική ιδεολογία».

Διαβάστε επίσης