Διάσημοι αστέρες στο πλευρό ισοβίτισσας - Γιατί ζητούν να αφεθεί ελεύθερη - ΦΩΤΟ

Αμερικανοί αστέρες ζητούν να αφεθεί ελεύθερη μια γυναίκα που έχει καταδικαστεί σε ισόβιαστο Τενεσί καθώς σκότωσε έναν 43χρονο άνδρα όταν εκείνη ήταν 16 ετών.

Η Σιντόγια Μπράουν καταδικάστηκε σε ισόβια για τον φόνο το 2004 του μεσίτη Τζόνι Άλεν, ο οποίος την μάζεψε από τον δρόμο, αφού ο φίλος της, που την κακοποιούσε συστηματικά, την είχε αναγκάσει να εκπορνευθεί.

Σύμφωνα με την ίδια, όταν την πήγε στο σπίτι του ο Άλεν της έδειξε τη συλλογή του με όπλα, στη συνέχεια της επιτέθηκε σεξουαλικά. Εκείνη φοβήθηκε ότι θα την σκοτώσει και τον πυροβόλησε στο κεφάλι με ένα όπλο που της είχε δώσει ο φίλος της για προστασία.

Παρότι δήλωσε ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα, οι ένορκοι την έκριναν ένοχη για ανθρωποκτονία εκ προμελέτης και ληστεία. Καταδικάστηκε σε ισόβια και δεν μπορεί να κάνει αίτηση για αποφυλάκιση μέχρι να γίνει 67 ετών.

Η ιστορία της Σιντόγια Μπράουν ήρθε ξανά στη δημοσιότητα αφού η τραγουδίστρια Ριάνα, απευθυνόμενη στους 58,2 εκατομμύρια ακολούθους της στο Instagram, έγραψε: "Σκεφτείτε να σας αναγκάζουν να εκπορνευθείτε στην ηλικία των 16 ετών".

"Αλλάξαμε με κάποιο τρόπο την έννοια της #δικαιοσύνης; Διότι κάτι πάει πολύ στραβά όταν το σύστημα αφήνει ελεύθερους τους βιαστές, αλλά ρίχνει το θύμα ισόβια στη φυλακή".

H Κάρλα Ντελεβίν μοιράστηκε την ανάρτηση αυτή της Ριάνα με τους 40 εκατομμύρια ακολούθους της στο Instagram

Η Κιμ Καρντάσιαν αναφέρθηκε στην υπόθεση μέσω του λογαριασμού της στο Twitter, όπου έγραψε: «το σύστημα απέτυχε». «Πήρα τηλέφωνο τους δικηγόρους μoυ για να δούμε τι μπορεί να γίνει για να διορθωθεί αυτό», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα περισσότεροι από 320.000 άνθρωποι είχαν υπογράψει μέχρι χθες μια διαδικτυακή αίτηση για την απελευθέρωση της νεαρής γυναίκας.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ