Η Ηλεία θρηνεί ξανά για τις πυρκαγιές- Έχασε τη μάχη ο Δημήτρης Φλέσσας - Είχε τραυματιστεί στην πυρκαγιά της Νεμούτας

 

Η Ηλεία θρηνεί ξανά για τις πυρκαγιές. Δέκα χρόνια μετά τον πύρινο όλεθρο του 2007, ο νομός μας μετρά την απώλεια ενός ανθρώπου, που προσπάθησε να σβήσει τις φλόγες στο δάσος που αγάπησε, στον τόπο που γεννήθηκε. 
Ο Δημήτρης Φλέσσας, έχασε χθες τη μάχη και άφησε την τελευταία του πνοή στη ΜΕΘ του Θριάσιου Νοσοκομείου Ελευσίνας, σε ηλικία 53 ετών. Ο άτυχος άντρας στις 17 Οκτωβρίου, είχε σπεύσει μαζί με άλλους συγχωριανούς του, στη Νεμούτα για να βοηθήσουν εθελοντικά στο έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει το απόγευμα στο δάσος . Ένα απο τα τελευταία μεγάλα δάση της Ηλείας εξαιρετικής ομορφιάς, που καταλήγει στον παράδεισο των καταρρακτών της Νεμούτας στον ποταμό Ερύμανθο...

Στην αμέσως πιο δύσκολη αντιπυρική περίοδο μετά το 2007, η Ηλεία μετρά ξανά θύμα από πυρκαγιά, πέρα από τις περιουσίες και τα δάση.

Η πυρκαγιά είχε ξεσπάσει περίπου στις έξι το απόγευμα από σε περιοχή κοντά στον ποταμό Ερύμανθο, μέσα στο πλούσιο πευκοδάσος της Νεμούτας. Λόγω του δάσους επεκτάθηκε γρήγορα και άμεσα η Πυροσβεστική Υπηρεσία από την ενημέρωση που υπήρχε από τα πυροφυλάκια, ζήτησε την συνδρομή των εναέριων μέσων. Δύο Canadair επιχείρησαν έως το τελευταίο φως της ημέρας και περίπου για μια ώρα. Όμως δεν κατέστη δυνατό να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς και οι επίγειες δυνάμεις, έδωσαν τις επόμενες ώρες μάχη, προκειμένου να μην απειλήσει ευθέως το χωριό της Νεμούτας, καθώς το μέτωπο εκτεινόταν σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τον οικισμό. 
Κάποια στιγμή στο σούρουπο, ο Δημήτρης Φλέσσας μαζί με άλλους συγχωριανούς του έφτασαν κοντά στους πυροσβέστες για να βοηθήσουν. Όμως ο 53χρονος στην άκρη του δρόμου γλίστρησε και έπεσε μέσα σε φλεγόμενη χαράδρα. Άμεσα άρχισαν κάτοικοι και πυροσβέστες να του φωνάζουν και να τον αναζητούν. Όμως εκείνος δεν αποκρινόταν. Κάποιος κάτοικος που γνώριζε το νούμερο του κινητού του τηλεφώνου, επιχείρησε να τον καλέσει. Δυστυχώς το σήμα της κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή είναι κακό και έτσι δεν μπορούσαν να έχουν σύνδεση. Με τα πολλά κατάφεραν να «βγάλουν» γραμμή και τον άκουσαν να τους φωνάζει στο τηλέφωνο «βοήθεια σώστε με καίγομαι». Ο 53χρονος γνώστης της περιοχής, από το σημείο που έπεσε στη χαράδρα σύρθηκε προς το νερό της ρεματιάς, γλιτώνοντας από βέβαιο θάνατο. Ενημέρωσε την Πυροσβεστική που ακριβώς βρισκόταν και με επιχείρηση του πεζοπόρου τμήματος των Πυροσβεστών, εντοπίστηκε ο με σοβαρά εγκαύματα στα χέρια, τα πόδια και την κοιλιακή χώρα, ενώ είχε και κατάγματα από την πτώση. Με ασθενοφόρο και συνοδεία της αστυνομίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πύργου και έπειτα εσπευσμένα στο Θριάσιο Νοσοκομείο της Ελευσίνας.
Ο 53χρονος Δημήτρης ήταν οικοδόμος, ενώ απασχολείτο τελευταία ως αγρότης και ήταν και κυνηγός. Στο χωριό όλοι είχαν ένα καλό λόγο να πουν, για έναν ήσυχο και φιλίτιμο άνθρωπο, που πάντα προσφερόταν να βοηθήσεί όπου υπήρχε ανάγκη. Δεν είχε δημιουργήσει τη δική του οικογένεια, αλλά στεκόταν πάντα στο πλευρό της ηλικιωμένης μητέρας του.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ