Πάτρα: Αραιή συννεφιά σήμερα- Από το βράδυ της Κυριακής έρχονται...θύελλες !

ισχυρες βροχες και καταιγίδες απο τα μεσάνυχτα αύριο

Αραιή συννεφιά και θερμοκρασία που θα φθάσει τις μεσημβρινές ώρες τους 15 βαθμούς , προβλέπει για σήμερα Σάββατο για την Πάτρα η ΕΜΥ. Οι άνεμοι θα πνέουν με ταχύτητα 2-3 μποφόρ, ενώ η υγρασία θα κυμανθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες σε επίπεδα 95%. 

Το κύμα κακοκαρίας σύμφωνα με προβλέψεις μετεωρολόγων προβλέπεται να πλήξει την Πάτρα από τις νυχτερινές ώες της Κυριακής , οπότε και θα εκδηλωθούν αρχικά στα Ιόνια και στη συνέχεια στη Δυτική Ελλάδα ισχυρόττατες βροχές και καταγίδες, που θα συνοδευτούν με πτώση της θερμοκρασίας. 

Αναλυτικά η πρόγνωση του σημερινού καιρού:

Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017 αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους πυκνότερες, και κάποιες τοπικές βροχές κυρίως στο Αιγαίο, στη Χαλκιδική, και στην Ανατολική Θεσσαλία. Κατά τη διάρκεια της νύχτας η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 0 έως 15 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια από 4 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 16, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 6 έως 17, και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 8 έως 19.

ΟΙ άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, σταδιακά όμως θα στραφούν σε νότιες διευθύνσεις ίδιας έντασης. Στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες γενικά διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Στη Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι αυξημένες, ενώ υπάρχει και μικρή πιθανότητα για τοπικές βροχές. Κατά τη διάρκεια της νύχτας η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι αυξημένες, ενώ υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές από το απόγευμα. Κατά τη διάρκεια της νύχτας η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ