Προμήθεια εξοπλισμού για τη λειτουργία της Νέας Μονάδας Σπαστικών Παίδων Πάτρας στην περιοχή της Παραλίας

Το προηγούμενο διάστημα ολοκληρώθηκε η κατασκευή της Νέας Μονάδας Σπαστικών Παίδων – Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας στην περιοχή της Παραλίας, από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προϋπολογισμού 2.644.500 ευρώ. Σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, εισηγήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο την αναγκαιότητα για την προμήθεια του εξοπλισμού, προϋπολογισμού 225.000,00 €, που απαιτείται για τη λειτουργία του.

«Είναι ένα από τα πιο σημαντικά έργα στην Αχαΐα, που αφορούν τα άτομα με αναπηρία. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, που παρ΄ όλες τις δυσκολίες που προέκυψαν, σύντομα ένα έργο πρωτοποριακό για την περιοχή μας ολοκληρώνεται. Με την αποπεράτωση και την προμήθεια του εξοπλισμού το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας θα παραδοθεί στο ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ για τη λειτουργία του» τόνισε ο κ. Αλεξόπουλος και συμπλήρωσε «Θεωρούμε τη Νέα Μονάδα Σπαστικών Παίδων Πάτρας ένα σπουδαίο επίτευγμα για τα άτομα με αναπηρία, που μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει χώρους συγκέντρωσης, δραστηριοτήτων, παιχνιδιού, φαγητού, ανάπαυσης, ιατρείο, γραφεία, παιδική χαρά κ.α. και θα συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των μαχητών της ζωής».

Πρόκειται για ένα σύγχρονο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Αναπηρία, δυναμικότητας 100 ατόμων που κατασκευάσθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ. Το νέο κτήριο επιφάνειας 1.567 τμ., κατασκευάσθηκε με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές υλικών και ενεργειακής κατανάλωσης και πληροί όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για τα άτομα που θα εξυπηρετήσει, δηλαδή όλοι οι χώροι του Κέντρου αναπτύσσονται σε ισόγειο χώρο και είναι προσπελάσιμοι από όλους τους χρήστες με τους απαραίτητους διαδρόμους κυκλοφορίας.