ΟΟΣΑ: Πρωταθλήτρια σε νέους φόρους η Ελλάδα

δειτε αναλυτικά

Θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας στην επιβολή νέων φορών καταγράφει ο ΟΟΣΑ, αφού σύμφωνα με έκθεση του Οργανισμού καταγράφηκε νέα άνοδος 2,2% μέσα στο 2016.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έκθεση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο ΟΟΣΑ, η Ελλάδα κατέλαβε την πρώτη θέση ανάμεσα στις 35 χώρες μέλη του Οργανισμού όσον αφορά στην αύξηση της φορολογίας ως ποσοστό του ΑΕΠ. Συγκεκριμένα τα φορολογικά έσοδα στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 2,2%, από 35,4% του ΑΕΠ σε 38,6% του ΑΕΠ το 2016. Στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας βρέθηκε η Ολλανδία αλλά με σαφώς μικρότερη αύξηση της τάξης του 1,5%.

Ανάμεσα στις 35 χώρες του ΟΟΣΑ, η Ελλάδα καταλαμβάνει συνολικά τη δέκατη θέση σε επίπεδο φορολογικής επιβάρυνσης ως προς το ΑΕΠ. Δανία, Γαλλία και Βέλγιο καταλαμβάνουν τις τρεις πρώτες θέσεις, με ποσοστά από 44,2%, 45,3% και 45,9% του ΑΕΠ, ενώ στον αντίποδα οι χώρες με τις μικρότερες φορολογικές επιβαρύνσεις είναι Ιρλανδία, η Χιλή και το Μεξικό με ποσοστά 17,2%, 20,4% έως και 23%.

Πιο αναλυτικά η φορολογία στην Ελλάδα όσον αφορά στα αγαθά και τις υπηρεσίες ανέρχεται στο 15,8%, για εισοδήματα και κέρδη στο 9,1%, οι ασφαλιστικές εισφορές αγγίζουν το 11% και φορολογία στα ακίνητα φτάνει το 2,6% σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ. Η χώρα μας έχει τη δεύτερη υψηλότερη φορολογία στα αγαθά και τις υπηρεσίες, πίσω μόνο από την Ουγγαρία με 16,7%.

Πηγή: enikonomia.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ