Πώς να επιλέξετε παιδίατρο

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Μια σημαντική απόφαση που καλείστε να πάρετε, γι' αυτό χρειάζεται ψάξιμο. Ποια είναι λοιπόν τα βασικά κριτήρια που πρέπει να πληρούνται για να κάνετε σωστή επιλογή παιδιάτρου;

Επειδή ακριβώς είναι πολύ σοβαρή και υπεύθυνη απόφαση, μην το αφήσετε τελευταία στιγμή. Όσο πιο νωρίς αρχίσει η έρευνα, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να βρείτε τον παιδίατρο που θεωρείτε κατάλληλο.

Είναι λογικό ότι πρώτα θα απευθυνθείτε στους παιδίατρους της περιοχής σας, λόγω τοπικής εγγύτητας. Αν είσαστε τυχεροί και υπάρχει κάποιος αξιόλογος κοντά στο σπίτι, είναι ό,τι καλύτερο!

Ένα από τα βασικά κριτήρια είναι ο συνδυασμός εμπειρίας και ηλικίας. Δηλαδή να είναι έμπειρος ως παιδίατρος, χωρίς όμως να είναι τόσο μεγάλος σε ηλικία που να έχει μείνει πίσω στην εξέλιξη της επιστήμης.

Αν μπορεί ταυτόχρονα να είναι και επικοινωνιακός, τόσο το καλύτερο. Πρόκειται για ένα χάρισμα που θα φανεί χρήσιμο στην αλληλεπίδρασή του κυρίως με το παιδί, το οποίο ίσως να μην είναι συνεργάσιμο λόγω φόβου.

Καλό θα ήταν να μην αποτελέσει πρώτη επιλογή ένας παιδίατρος που είναι νευρικός. Μπορεί να είναι άρτιος επαγγελματικά, αλλά άθελά του να μεταδίδει ένταση σε εσάς ή το παιδί.

Προφανώς και όλες τις δυνατές επιλογές θα τις εξετάσετε από κοντά, ιδανικά πριν ακόμα γεννήσετε. Μια συζήτηση μαζί τους, ζητώντας την άποψή τους σε διάφορα ιατρικά θέματα που αφορούν τα παιδιά, ίσως κάποιες συμβουλές σε θεωρητικό επίπεδο και η διαθεσιμότητά τους ή μη όλο το 24ωρο θα σας δείξουν πολλά.

Πηγή: mother.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ